Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Élettársa végzett a lánnyal

Börtönőrként dolgozik az a férfi, aki tegnap délután leszúrta barátnőjét a szegedi Vág utca egyik ötödik emeleti panellakásában. A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik a bűncselekmény körülményeiről érdemleges információval rendelkeznek.

– Ne haragudjon, most nem tudok beszélni. Én vagyok az apja annak, aki elkövette ezt – mondta tegnap este a Vág utca 9/a ötemeletese előtt egy láthatóan megtört férfi. Nevelt fia, aki börtönőrként dolgozik, tegnap kora délután meggyilkolta 23 éves barátnőjét annak ötödik emeleti lakásában.

A férfi nevelőapja kerékpárral érkezett a helyszínre, elzárkózott a beszélgetéstől, csak annyit közölt, a lány szüleivel szeretett volna beszélni. Ám mikor megtudta a rendőröktől, hogy erre nincs lehetőség, elkerekezett.

A helyszínelő rendőrök, akik az utcán is dolgoztak, még a kukákat is átvizsgálták, lezárták a lépcsőházat: csak a lehetséges tanúkat, a ház lakóit engedték be.

Egy idős házaspár a szomszédos kapualjból végig figyelte a helyszínelést, amely emlékezetük szerint fél háromkor kezdődött. A férfi „nem hallott semmit", felesége viszont elmondta, kora délután söprögetett a lépcsőházban, amikor nyöszörgő hangra lett figyelmes. – Könyörgésnek, sírásnak tűnt. Gondoltam is, szegény biztosan beteg lehet, vagy segítségre van szüksége. De nem gondoltam volna, hogy ez lesz – vallotta be megrendülten.

A lépcsőház bejáratától néhány méterre egy kisbolt üzemel. Késő délután már sokan beszéltek a tragédiáról. – Katának hívták, szőke, hosszú hajú, nagyon csinos és kedves lány volt. Ismertem, mert gyakran járt ide – mesélte a bolt vezetője. Azt is megtudtuk, a lány együtt lakott a börtönőrként dolgozó férfival. A boltban tudni vélték, hogy többször is megverte nővérként dolgozó barátnőjét, aki ki akart lépni a kapcsolatból. Ezért szúrta le a férfi. Néhány lakó szerint a torkát is elvágta.

– Pár hónapja laktak itt, nem ismertem őket. Délután itthon voltunk, de nem hallottunk semmit. Csak azt, hogy a rendőrök behatolnak a lakásba. Úgy hallottuk, az édesanya találhatott rá a lányra, borzasztó volt őt hallgatni – mesélte az egyik szomszéd.

Információnk szerint a meggyilkolt lánnyal együtt élt férfi négy éve dolgozik a Csillagban, a Szegedi Fegyház és Börtön körletfelügyelője. Tegnap reggel nem jelentkezett munkára, ezért keresték, de nem találták.

Emberölés gyanúja miatt körözik

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden késő este közleményt adott ki: „Augusztus 7-én a délutáni órákban jelzés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy 23 esztendős szegedi nőt lakótelepi otthonában hozzátartozói holtan találtak. A szemle megállapította, hogy a nő halálát valószínűleg idegenkezűség okozta. Az esettel kapcsolatban a rendőrség látókörébe került egy helybeli férfi, akinek személye a nyomozás során beszerzett információk alapján összefüggésbe hozható volt a bűncselekmény elkövetésével.

A férfi felkutatása az esti órákig nem vezetett eredményre, így a CSMRFK elfogatóparancsot bocsátott ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Farkas Roland Péter 27 esztendős szegedi lakos ellen. Ezzel azonos időben elrendelte a gyanúsított személy tulajdonában, és valószínűsíthetően jelen pillanatban is használatában lévő Opel Calibra típusú IRJ-077-es forgalmi rendszámú, piros színű személygépkocsi tárgykörözését is. Az eljárás a CSMRFK Bűnügyi Osztályán van folyamatban emberölés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja alapján Farkas Roland Péter ügyében, szakértő bevonásával."

Lapzártánkkor a rendőrség folytatta az adatgyűjtést, tanúkutatást, tanúk kihallgatását. Várják mindazok jelentkezését, akik a bűncselekmény körülményeiről, az elkövetéssel gyanúsítható személy és gépjárműve tartózkodási helyéről érdemleges információval rendelkeznek, hívják a rendőrség 107-es, 112-es hívószámait, vagy jelentkezzenek a Telefontanú 06/80-555-111-es számán.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindulnak a dózerek, maradnak az öregek

Szeged - Az újszegedi Gyimesi utcai társasház nyugdíjas lakói harmincmillió alatt nem mennek ki a… Tovább olvasom