Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Életveszélyesen csúszik a cserép

Megcsúszott a Csaba utcai napsugaras ház teteje, a posta melletti épület járdaszakasza életveszélyes. A házat kezelő egyesület elnöke azonnali intézkedést ígért.
Fotó: DM/DV
A napokban megcsúszott a felsővárosi Csaba utcában álló védett műemlék napsugaras ház teteje. Életveszélyesen lóg a törmelék. A postahivatalba igyekvő gyalogosok feje fölött Damoklesz kardjaként lebegnek a csatornadarabok és az elszabadult cserepek. Mint arról korábban hírt adtunk, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete az épület hivatalos kezelője. Tóth Margit elnök tőlünk értesült az aggasztó hírről, és ígéretet tett, azonnal intézkedik a balesetveszély elhárításáról.

A civil szervezetet éveken át tartó jogi huzavona után idén augusztusban nyilvánították a műemlék és az egész ingatlan hivatalos kezelőjének, pénzük azonban nincsen. Az elnök korábbi nyilatkozatában akadálymentes irodákról beszélt, amelyeket szeretnének felszerelni a napsugaras házban a megyei szervezet számára. A Csaba utcai ház, és csak a napsugaras ház felújítása a jelenlegi felmérések szerint 25 millió forintot emésztene fel. A kertjében éktelenkedő betonteknő romjairól akkor sem tett említést senki. Augusztus óta az egyesület a megfelelő pályázatokat keresi a körzet önkormányzati képviselőjének segítségével. Pintér Ferenc támogatta a kerítés és az ablakok biztonságos lezárását. Az egyesület ki is hordatta a szemetet, és elrekesztette az ajtókat, ablakokat. Söpretik a havat is, hiszen a tanpostához vezető járdaszakaszért ők felelnek – akkor is, ha fölülről fenyeget veszély.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom