Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Életveszélyesen megégett Lajos

Tiszasziget - Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy tiszaszigeti férfi, akinek a hétvégén égett ki a háza. A szomszédok szerint a férfi a kerti WC-be bújt el meztelenül, míg lángolt a lakhelye.
– Szörnyű módon durrogott. Felcsapott a láng a tetőn. Csak a tévében láttam ilyet. Megborzongtam, olyan csúnyán égett. Még a diófám is megpörkölődött – idézte fel felindultan a hétvégén történteket Hegyközi Mihályné, a tiszaszigeti Béke utca egyik lakója.

Az idős asszony szomszédságában kigyulladt és teljesen kiégett egy negyven négyzetméteres melléképület, amiben egy középkorú férfi, Lajos lakott. A telket korábban vásárolta az idős asszonytól.

Az egyedül élő asszony szerint Lajos nem mindig beszámítható, a nevét sem tudta megmondani a mentőknek.

– Óvakodok tőle. Ne engedjék ide vissza, veszélyezteti a környezetét is! A szomszédban három kisgyerek él. Lajos nem hívott segítséget. Az egyik fiú vette észre, hogy ég a ház, a Lajos meg egy szál semmiben ül a kerti budiban. A kisfiú kiabált az édesanyjának. Ők hívták a tűzoltókat – mesélte a nyugdíjas asszony. A két kocsival érkező tűzoltók Hegyköziné kertjén keresztül húzták be a fecskendőt.

Éetveszélyesen megégett Lajos. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Betyárul füstölt. Bár az ijedtségen kívül más károm nem volt, a következő éjszaka egy szemhunyásnyit sem aludtam – tette hozzá.

A romos állapotú, elhanyagolt, szemetes melléképület teljesen kiégett, az udvari növényzet nagy része elszenesedett. A lángokat a kerti buditól pár méterre fékezték meg a tűzoltók. Molnár Krisztina tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a középkorú férfi életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

– Az épület a szegedi egységek kiérkezésekor teljes terjedelmében égett, a tűzoltók a ház lakójára az udvaron találtak rá. Azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították – tájékoztatott a szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tbc-vel kezelnek két szegedi diákot

Tuberkulózissal, azaz tbc-vel került kórházba a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója. Tovább olvasom