Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Elfogták a tinédzser támadókat

Szeged - Megtámadta a 13 éves Zsoltit egy szegedi szálloda mellett szerdán este két 14 éves fiú. Megfenyegették, és annak ellenére, hogy támadóinak átadta a sapkáját és a headsetjét, megverték. A rendőrség már kézre kerítette a tetteseket.
– Megfenyegettek, hogy megvernek, ha nem adom oda a nyolcezer forintos, márkás sapkámat. Odaadtam. De a headsetemet már nem hagytam, ezért az egyik fiú kitépte a nyakamból, és még meg is pofozott – mesélte a tizenhárom éves Zsolt, hogyan támadta meg, és bántalmazta két tizennégy éves fiú, a szegedi Novotel Szálló mellett szerda este fél 7 körül.

Zsoltit nem először támadták meg az utcán Fotó: Schmidt Andrea

– A barátommal felszálltunk a trolira. Hozzájuk indultunk. Néhány megállóval később felszállt két másik fiú is. Közülük az egyiket már régóta ismerem, korábban egy iskolába játunk. Köszöntünk is egymásnak. Miután mi leszálltunk a Tisza-parton, ők utánunk jöttek – emlékezett vissza a végzetes találkozásra Zsolt, akit azután sem hagytak békén tinédzser támadói, amikor már odaadta értékeit. A régebbről ismert fiú Zsolt után szaladt, belerúgott a lábába, és fejbe vágta. A hetedik osztályos fiú nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Vallomást tettek

Zsolti fényképről azonosította az egyik fiút, aki megtámadta. A Szegedi Rendőrkapitányság készenléti nyomozócsoportja házkutatás után, rövid időn belül, még szerda este elfogta, és előállította az általános iskolás tetteseket, akik részleges beismerő vallomást tettek. Még keresik az ellopott drága sapkát és headsetet – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. Rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.  
Zsolt tegnap nem ment iskolába. Bár külső sérülésnek nem láttuk nyomát, az édesanyja szerint lelkileg megrendült a fia. Az anyuka feljelentést tett.

– Már korábban a rendőrséghez kellett volna fordulnom! Nem az először kötöttek bele a fiamba! – magyarázta az anyuka, Gera Zsoltné. – Szilveszter éjjelén is megtámadták. Hazafelé tartott, amikor két, vele hasonló korú fiú megverte, és elvette a tizenkétezer forintos sapkáját. A cipőjét is meg akarták szerezni, de nem sikerült nekik. Azok a srácok ismerték a fiam legutóbbi támadóinak egyikét. Úgy gondolom, bátorították egymást – mondta az anya, aki borzasztónak tartja, hogy ilyen agresszívek a mai tinédzserek. Gera Zsoltné úgy érzi, ha kívülről keménynek is tűnik a fia, már egy ideje fél valamitől.

Olvasóink írták

 • 17. ugo 2008. február 02. 01:42
  „Hej ezek a norvég gyerekek...”
 • 16. poli 2008. február 01. 17:32
  „boboca ravilagitaottal a lenyeg felere,de a másik fele az hogy nem büntetik,hanem jutalmazzak ezeket a rabló cigányokat.a rendőrök is félnek szerintem ujjathúzni veluk,mert késelnek bandastól támadnak.meg lathatod a mars téren a cigicigicigi árusokat szinte megvédik a rendőrök,valamiért!!!na meg az önkormányzat folyamatosan jutalmazza őket!!!!tőlünk dolgozóktól elveszik és ezeknek a sz....népségnek meg osztogatják.hallottam karacsonyra is 30ezer forintokat osztogatott nekik az önkormányzat legyen szép karacsonyuk.mert néha ellétogatnak a kölykeik az iskolaba meglopni a társaikat meg betörni az iskola ablakokat.nem másért!!!!botrányos népség!!!!ombucmann minek nekik!!!potya állás jó pénzt lehet csak kaszálni azzal is az adónkból”
 • 15. catroot 2008. február 01. 15:11
  „Jellemző, hogy sokan azon a nyamvadt sapkán vannak leállva!!! Kit érdekel??? A lényeg az, hogy az ilyen ne forduljon elő, hogy megvernekl valakit!!!”
 • 14. Skipper 2008. február 01. 13:54
  „Régen a rendőrök az ilyeneket megverték, hazaküldték a 10-20 fős kis szűk családjukhoz, és üzenték nekik, hogy ennél nagyobbat fognak kapni. Utűána nem ugráltak. De most a rendőr hozzájuk sem szólhat, szegény kisebbségiek. szaladnak az ombudsmanhoz. Javaslat: hozzu nk létre magyar ombudsmani posztot! Ki vállolkozik a posztra?”
 • 13. BorokaMihaly 2008. február 01. 12:20
  „Minek leírni? Mindenki tudja.”
 • 12. dodo 2008. február 01. 11:52
  „Egyikőtök sem meri leírni, hogy gyermekkorú cigány bűnözőpalántákról beszélünk? Ez az álszenteskedés csak segíti őket! Itt csak a közös fellépés segíthez(ne), mert a hatóságok nem elnézik az ilyen dolgokat, hanem egyenesen segítik!!!”
 • 11. Mil 2008. február 01. 11:42
  „Egyébként igen sok alkalmatlan, sötét szülő van, aki qvázi nem neveli a gyerekét, nincs, nem tud hatással lenni rá. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy sötét alkesz idióta a szülő, nem, vannak ilyen kis butuska emberkék. Rokonságban is van ilyen, és ahogy én elnézem, csak a gyereken múlt/múlik, hogy nem bűnöző (még). Annyit viszont "elértek" a nem neveléssel, hogy szakmát nem szerzett a srác, 8 általános és most trógerol. Pedig nem hülye gyerek, simán kitanulhatott volna egy szakmát. Remélem nem lesz belőle bűnöző, mert 8 általánossal nem igazán lehet itthon érvényesülni.”
 • 10. mz/x 2008. február 01. 11:10
  „8000 ft-os, 12000 ft-os sapka???
  A 40 évem alatt nem volt az összes sapkám ilyen értékű...de le vagyok maradva!”
 • 9. bizly 2008. február 01. 10:21
  „Kapcsolódva az előttem szólóhoz: Mi lenne, ha nem kapcsolnák be a tv-t. Nem engednék a gyerekeket, hogy nézzék ezeket vérengzős, lövöldözős, agressziv mocsok filmeket. Mi az, hogy a kiskorúakat nem lehet büntetni? De lehetne. Csak szervezés kérdése az egész. Szépirodalmat adnék a kezébe, kompromisszumos megállapodás keretében ki kell olvasni - karöltve a szülővel.”
 • 8. Manana 2008. február 01. 09:59
  „Amig a gyerek /legyen l2 v.l7 ÉVES/nem büntethető tettéért,addig a szülő felel érte.Őt kell ,de keményen megbüntetni.Ha valaki l7 éves nem csinálhat azt amit akar,mert magátsem tudja még eltartani.Ha iskolába jár,akkor a suli utáni dolgaiért a szülő feleljen.Majd jobban a körmére nézne,hogy mit csinál a kis szende fia,vagy lánya szabadidejében,ha már tanulni sem akar.Csak az a baj,hogy ezek a tinik már odateszik magukat azok mellé akik gondoskodnak magukról sőt mást is eltartanak.Pl.Őket.Hangoskodnak,/tisztelet a kivétel/ szórakozni sem tudnak,csak orditanak.Aztán afelnőttek csodálkoznak /persze ennek előzménye,hogy a tanárral sezmber is védik a kicsi bogaruka/,hogy kisiklik a gyerekekük élete.Pedig ő segitette hozzá.Számoltassa el iodejéről,Tudja hogy mit csinál,merre jár,ha ő maga nem tud emberhez méltóan viselkedni.A liberális nevelés liberális viselkedést szül.”
 • 7. Mil 2008. február 01. 09:58
  „Egyébként az ilyen patkányokra igazán ráeshetne párszor a telefonkönyv az őszobán..”
 • 6. Mil 2008. február 01. 09:57
  „Jut eszembe, pár éve itt a környékünkön rendszeresen láttam gyalogos rendőr járőröket, párban járőröztek. Azóta nem láttam. Egyébként a rendőrök szarnak rá, csak akkor ugranak, ha magyar ver meg romát.
  Egyébként sem lesz semmi komoly következménye a dolognak, előállítják őket, ejnye bejnye, nem büntethetőek stb, és mehetnek isten hírével. Marad minden a régiben.
  Igazából ez ellen csak úgy lehet védekezni, ha nagy baráti társasággal megy el az ember. Egy 6-8 fős társaságba csak nem köt bele 2-3 suhanc.”
 • 5. Rozi 2008. február 01. 09:22
  „A liberális nevelés vitt bennünket erre az útra. Sok szülő nem törődik a gyerekével, kimenti minden helyzetből,. A gyerekek meg azt tanulják meg, hogy nekik mindent szabad. Arról a társaságról már nem is beszélek, akik lopni, koldulni küldik a gyerekeiket. A szülőt büntessék meg a gyereke tettéért. Különben meg nem kellene ilyen drága cuccokban járatni a gyerekeket, de ez nem igazolja a támadást és a lopást!”
 • 4. omagyar 2008. február 01. 09:12
  „Hát az igaz, minek 10 ezres sapka. De azért mindegy mennyibe kerül, ne vegye el a másik töle.
  Kiváncsi lennék milyen családból származnak a bunyósok, az én apám kihúzta volna a nadrágszijat!
  Gondolom az általános helyzet ebben az országban a hibás, de azért ha szegény ha gazdag vagyok, nem verek meg senkit és veszem el az övét. Alakitsunk Polgárörséget mindenhol. Puff neki!”
 • 3. boboca 2008. február 01. 09:12
  „Mi volna, ha a rendőr bácsik kiemelnék a valagukat az autóból és néha gyalogsétákat tennének ebben városban. Én nem is emlékszem arra mikor láttam utoljára a városban rendőröket gyalogosan a tavalyi "tüntetéseket" kivéve. Az Európa-díj átadókor majdnem többen voltak a Széchenyi téren rendőrök, mint bámészkodók.
  Úgy tűnik nagyon dinamikusan romlik a közbiztonság az utóbbi időben.”
 • 2. Kolompar Romeo 2008. február 01. 07:50
  „Ildiko: teljesen igazad van. Az ilyeneknek meg amugy szerintem egy hasonlo nagy veres er valamit, mert joreszt nem buntethetoek, masreszt meg semmilyen erkolcsi ertekrendjuk nincsen.
  De ha eltorod mindket kezet ugy, hogy a nagydolga utan nem tudja kitorolni, azt megemlegeti.

  Mas: mi a faxnak tizenezer forintos sapka???”
 • 1. Ildikó 2008. február 01. 05:51
  „Nagyon sajnálatos az a tendencia, ami ebben a városban zajlik. 2 napja a 18 éves keresztfiamat érte támadás fényes nappal az Újszegedi Liget mellett. A labdájára fájt a foga 6-8 tizenévesnek, s mivel nem akarta odaadni, mert éppen ő is játszott a barátjával, úgy elverték, hogy eltört az orrcsontja! A törés okozta fájdalomnál már csak a lelki fájdalma nagyobb szegény fiúnak. Nagyon várjuk, hogy a rendőrség előkerítse a tetteseket, mert amíg ilyen fiatalok sétálnak Újszegeden, a mi gyerekeink sincsenek biztonságban, bármikor, bárkit fényes nappal megtámadhatnak egy labda miatt, ha éppen labdázásra támad kedvük. Elkesetítő a helyzet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsonyán vitatkozik Miskolc és Szeged

Szeged - „Helyezzék más alapokra" a rendezvény mottóját és elnevezését a következő években – ezt kérik a miskolci kocsonyafesztivál rendezői a szegedi kocsonyafesztivál kitalálóitól. Tovább olvasom