Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Elfogták az alsóvárosi besurranókat

Szeged - Négy férfit fogott el a szegedi rendőrség a közelmúltban, ők felelősek az alsóvárosi városrészben nagy port kavart besurranásos lopásokért - jelentette be dr. Zélity László rendőrkapitány csütörtök este egy Alsóvároson tartott lakossági fórumon.
Dr. Zélity László elmondta: egy békéscsabai férfi, egy szarvasi testvérpár és egy román állampolgár követte el azokat a bűncselekményeket, melynek során több alsóvárosi ingatlanba behatoltak, majd onnan különféle értékeket vittek el.

A rendőrségnek nem volt könnyű dolga, mivel az elkövetők utazóbűnözőkét járták az országot, így kifejezetten a bűncselekmények miatt érkeztek Szegedre. A kapitányságvezető hozzátette: az egyik bűnöző például azért Alsóvárost nézte ki, mivel ez fekszik legközelebb a vasútállomáshoz, a férfi pedig vonattal érkezett, majd azzal is távozott.

Virág András önkormányzati képviselő bejelentette azt is, hogy várhatóan január első napjaiban ismét megnyílik a körzeti megbízotti iroda Alsóvároson, ahol a városrész rendőre a polgárőrökkel közösen végezheti majd a munkáját. A lakosok üdvözölték a kezdeményezést.

A fórumon a rendőrkapitány ismertette a megjelentekkel a Szegedi Rendőrkapitányság felépítését és működését, majd az önkormányzati képviselővel közösen a lakosok kérdéseire is választ adtak.

Olvasóink írták

 • 4. bambinaXX 2009. december 12. 07:02
  „Ezt csak üdvözölni lehet!! :)”
 • 3. joy 2009. december 11. 20:51
  „Gratulálok!”
 • 2. zsazsanéne 2009. december 11. 19:21
  „Régen is volt Aésóvároson Rendőrség kb 3 biciklis rendőrrel. Nem volt ott akkor ennyi besurranás,mert állandóan uton voltak ,s ismerték azz őslakókat is.Azt is tudták ki mikor szabadul a sittről,mert olyan lakos is volt.S ha lett volna már itt szolgáló akkor az már a vasutállomást is időnként átnézte volna a nem kivános elemeket kiszürte vikna.Időszerű lesz már valamit tenni.”
 • 1. dodó 2009. december 11. 16:46
  „Teleki(Orsós) László államtitkár azonnal utazzon ide, indítson vizsgálatot, a felelősökkel szemben járjon el a legszigorúbban!
  Vegyük már észre, itt megint rettegő, kirekesztett, ártatlan honfitársainkat gyanúsítanak a bőrük színe miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önvédelemből ölt, felmentették a kisteleki nőt

Önvédelemből ölt, ezért felmentette a Szegedi Ítélőtábla pénteken a 38 éves H. Anikót. Az ítélet jogerős. Tovább olvasom