Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Elfogták az újszegedi ingatlanok fosztogatóját

Szeged - Nyolc rendbeli lopással gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a 31 esztendős szegedi férfit, akit szerdán hajnalban értek tetten a rendőrök Újszegeden.
A rendőrség adatai szerint a férfi a Krúdy Gyula utca egyik lakóházának udvarára az éj leple alatt behatolt, és annak melléképületéből különféle tárgyakat, többek között láncfűrészt, ütvefúrót, de ruhaneműt, szaloncukrot, egyszóval mindent, amit ott talált, magával vitt. Nem sokáig örülhetett azonban így megszerzett zsákmányának, ugyanis az arra járőröző rendőröknek mindjárt feltűnt a gyanúsan cipekedő férfi, aki a járőrautó közeledtét észlelve a nála lévő értékeket a járdán hátrahagyva igyekezett észrevétlenül eltűnni. Szándéka azonban másodperceken belül kudarcba fulladt, ugyanis a rendőrök gyorsan elfogták, és az eltulajdonított értékek is a közelben előkerültek.

A járőrök egyébként épp az ilyen bűncselekmények megelőzése és az elkövetők felderítése végett sűrűbben és visszatérően ellenőrizték a környék utcáit, mivel Újszeged központi részén megszaporodtak a lakásbetörések.

Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az ezen a városrészen korábban történt betörések egy része is feltehetően az ő számlájára írható. Ezeket az időközben beszerzett bizonyítékok is alátámasztják. A gyanú szerint ugyanis a férfi november közepétől további hét házba, illetve garázsba jutott be, ahonnan az ott talált és mozdítható értékeket magával víve 15000-től 190000 Ft-ig terjedő károkat okozott.

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására. A férfi egyébként mintegy egy hónappal újbóli „akcióba lendülése" előtt szabadult szabadságvesztés büntetése alól, melyet hasonló, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt szabtak ki rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellepték Szegedet a mikulások

Szeged - Jóságos rendőrmikulással, és gyerekek hangját elváltoztató télapóval találkoztunk ma délelőtt a szegedi belvárosban. Ráadásul a mai napon "Mikulás-csomagot" is kedvezményesen lehet törleszteni a Szeparknál. Tovább olvasom