Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Elgázolt kedvencet pótol Kormi, a tűzoltómacska

Szeged - A Facebookon kerestek gazdát a szegedi tűzoltók egy kismacskának, amely betévedt a laktanyába. Az állat néhány óra alatt gazdára is lelt: egy négyéves kisfiú előző nap elgázolt kedvencét pótolja.
"Néhány napja egy kismacska a Szegedi Tűzoltóságon keresett új otthont. A nagy forgalom miatt viszont a testi épsége folyamatos veszélyben forog, ezért aki be tudná fogadni, jelezze" – tették közzé a szegedi tűzoltók kedd reggel a felhívást a Facebookon. A koromfekete nőstény valóban nem volt jó helyen, vonuláskor ugyanis a tűzoltók nem tudnak odafigyelni az autókhoz képest apró jószágra. A felhívás azonban szinte azonnal célt ért: a macskát már délután szerető gyermekkarok ölelték körbe új otthonában.
Dávid Gyorsan összebarátkozott Kormival. Fotó: Karnok Csaba
Dávid Gyorsan összebarátkozott Kormival. Fotó: Karnok Csaba

– A saját cicánkat hétfőn ütötték el – mesélte Szandai Mónika. – Valamelyik szomszéd macska kergette ki az útra, éppen egy autó elé. Szerencsére mi nem láttuk a balesetet, ismerőseink szóltak, miután már a tetemet is eltakarították. A négyéves kisfiam, Dávid azonban így is nagyon sírt, amikor elmeséltük neki, hogy egy csúnya autó elütötte.
A családnak több tűzoltó ismerőse is van, a szegedi tűzoltók Facebook-oldalát azonban teljesen véletlenül, éppen kedden jelölték be. Ott látta meg Mónika a macskáról szóló felhívást, és azonnal jelentkezett is, hogy szívesen magához venné.

– Dávidért már úgy mentünk el az óvodába, hogy ott volt az autóban a cica is. Nagyon boldog volt, hogy újra van, amit szeretgethet – mesélte az édesanya. Hozzátette: a macska eredetileg a garázsban kapott helyet, de már másnap a teraszra költözött. – Ennél beljebb viszont nem kerül a házba – nevetett.

Az új kedvenc a tűzoltók tiszteletére a Kormi nevet kapta. Egyelőre csak annyit tudnak róla, hogy ugyanúgy kislány, mint Dávid előző macskája. A korát az állatorvos állapítja majd meg pénteken.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ápolókat ünnepelték

Az ápolókat ünnepelték
A magyar ápolók napja alkalmából köszöntötte dolgozóit pénteken Szegeden a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete. Tovább olvasom