Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Elhunyt a volt polgármester

A választások után egészségi állapota miatt lemondott Szatymaz volt polgármestere. Kormányos László január 4-én elhunyt, szombaton temetik a községben. 42 évet élt.
Elhunyt január 4-én Kormányos László volt polgármester, az elhunytat az önkormányzat saját halottjának tekinti – jelent meg mai lapunkban.

– Kormányos Laci barátunk októberben megnyerte a szatymazi polgármester-választást, a testület alakuló ülésen már bejelentette: egészségi állapota miatt lemond a tisztségről. Alpolgármesterként az időközi választásokig én látom el a polgármesteri teendőket – mondta lapunknak Barna Károly. Szatymaz alpolgármestere hozzátette, időközi választásokat tartanak február 22-én.

Levélben búcsúzott el Kormányos László Szatymaztól.
Levélben búcsúzott el Kormányos László Szatymaztól.

Kormányos László 1972-ben született, családja, két gyermeke van. Szatymaz közösségi életében 2002 óta vett részt, lemondása után visszavonult. Az önkormányzat saját halottjának tekinti, szombaton, 11 órakor temetik a Szatymazon.

Szatymaz volt polgármesterét gyászolja. Fotó: Segesvári Csaba
Szatymaz volt polgármesterét gyászolja. Fotó: Segesvári Csaba

– Lacit mindenki elfogadta, komoly fölénnyel nyerte meg az októberi választást. Harmadik ciklusát kezdte volna, előtte alpolgármesterként dolgozott a településért. Nagy elismertségnek örvendett, az utóbbi időben a falu sokat fejlődött. A választások után Laci eljuttatott mindenkinek egy levelet, megindokolta visszalépését, beszélt egészségi állapotáról. Tudtuk, hogy beteg, ennek ellenére mindenkit váratlanul ért halálának híre – mondta Barna Károly. Szatymaz alpolgármestere arról is beszámolt, hogy az önkormányzati évzárón még találkoztak Kormányos Lászlóval.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjkitűzés: 200 ezer forint a trafikrablóért!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 ezer forint díjat tűzött ki a… Tovább olvasom