Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Elhunyt Koszta László történész

Az 53 éves történész a középkori magyar történelem és a magyar egyháztörténet tudományterületeinek nemzetközi rangú és hírű tudósaként több nemzetközi és hazai szaktudományi társaság nagy formátumú alakja volt.
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy életének 53. évében elhunyt Koszta László történész, akadémiai doktor, egyetemi tanár.

Koszta László az SZTE Bölcsészettudományi Kar Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszékének vezetőjeként, az SZTE BTK korábbi dékánhelyetteseként, a Történelemtudományi Doktori Iskola nagytiszteletű vezetőjeként is közmegbecsülésnek örvendett. A középkori magyar történelem és a magyar egyháztörténet tudományterületeinek nemzetközi rangú és hírű tudósaként több nemzetközi és hazai szaktudományi társaság, testület, szakbizottság, kutatócsoport, kuratórium és szerkesztőbizottság széles körben elismert tagja, illetve vezetője, tehetséges tudósnövendékek felelős mestere, az egyetemi és a tudományos közélet mértékadó, nagy formátumú alakja volt. Koszta Lászlót életének 53. évében, 2015. július 18-án, súlyos betegség következtében hunyt el. Prof. Dr. Koszta Lászlót a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti. Temetése a Szegedi Alsóvárosi Ferences Templomban 2015. július 24-én 9 órakor kezdődő búcsúztató gyászszertartás követően, 11 órakor kezdődik a Szegedi Alsóvárosi Temetőben a katolikus egyház szertartása szerint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rommá törte a BMW-s a Nissant a Szabadkai úton

Állítása szerint rosszul lett annak a fehér BMW-nek a fiatal sofőrje, aki kedden délután egy szabályosan közlekedő Nissan-nak csapódott a Szabadkai úton. A sérült nőt kórházba szállították. Tovább olvasom