Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Elhunyt Panek Sándor József

80 éves korában elhunyt lapunk egykori sportújságírója, Panek Sándor József, akit legtöbben úgy ismertek, hogy P. Sándor József, hiszen így publikált.
Erdélyben született, Szatmárnémetiben szerette meg a sportot, itt lett sportújságíró. A 90 évek elején családjával települt át Magyarországra, gyermekei, Sándor és József is követték a szakmában, újságírók lettek. Igazán itt, Szegeden teljesedett ki a pályafutása, azt csinálhatta, amit szeretett: a sportról írhatott, szabadon, úgy, amiről mindig álmodott.

Panek Sándor József díjat ad át a serdülőkorú Hajnal Tamás labdarúgónak egy szegedi tornán az 1990-es évek elején.
Panek Sándor József díjat ad át a serdülőkorú Hajnal Tamás labdarúgónak egy szegedi tornán az 1990-es évek elején.

Az elmúlt hetekben is sokat emlegette, hogy neki a Délmagyarország mit jelentett, mennyire jó volt megtapasztalni azt, hogy egy remek közösségben dolgozhatott. Itt alkothatott, mert hagyták. Szeretettel írhatott kedvenc játékáról, a futballról. Ment meccsre, hazaira, idegenben, kísérte az akkori Dorozsmát mindenhová. Ha esett, ha fújt, ha szakadt a hó, vagy kánikula volt, ő nem késett, ő nem panaszkodott, hogy ugyan miért kell mennie. Ő ment.

Alázat, elhivatottság, szeretet. Ez jellemezte őt. Igazi sportújságíró volt, ami tanítanivaló. Mi tanultunk tőle, köszönjük ezt, Józsi bácsi! Nyugodj békében!

Búcsúztatására 2014. április 15-én, 17 órakor gyászmisét tartanak a szeged-tarjáni Tátra téri katolikus templomban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanús por a borítékban - lezárták a földhivatalt

Hermetikusan lezárták a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a Kálvária sugárúton található földhivatalt. Tovább olvasom