Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Elhunyt Simicz József, Deszk egykori polgármestere

Elhunyt Simicz József, Deszk egykori polgármestere
- Eltávozott Deszk község eddig leghosszabb ideig, 16 évig polgármesterként a településért dolgozó vezetője - írja a Facebook-oldalán Király László.
- Ma este a szerb nemzetiségi önkormányzat és a települési önkormányzat képviselőivel, intézményvezetőinkkel szervezett hagyományos karácsony előtti vacsorára érkeztünk, amikor kaptam az első, perceken belül a második, majd a sokadik telefont, hogy elődöm, Simicz József polgármester ma, kora este, hosszú betegség után elhunyt - tette közzé Facebookon még szerda este Király László deszki polgármester. Emlékeztetett, Simicz József 16 évig volt Deszk polgármestere, úgy fogalmazott, "négy ciklusa alatt Deszk község többet fejlődött, mint bármikor eddig. Az általa vezetett testület vezette be húsz éve a helyi adózást településünkön, aminek köszönhetően a bevételekből a legdinamikusabban fejlődő kistérségi településsé nőtte ki magát. Az Ő tizenhat éve alatt épült meg a szennyvízhálózat, és ennek a beruházásnak köszönhetően minden utcánkat leaszfaltoztattuk."

A jelenlegi polgármester visszaemlékezésében azt írta, "személyének elismertségének köszönhetően Horn Gyula akkori miniszterelnök avatta a deszki sportcsarnokot, Göncz Árpád köztársasági elnök a faluházat, és több regnáló miniszter, kormánytag tisztelte meg településünket - és őt magát is.

Deszken mindig történt valami, talán ma volt az első nap, amikor elcsendesült a lendület,...ma este megállt az idő egy pillanatra. Sok évi betegség, és méltón viselt szenvedés után elment az egyik legsikeresebb településvezető, Simicz József. Nem tudjuk, hogy a településünkért végzett munka. vagy az odaadás árát fizette-e meg, csak azt hogy minden utcában, minden intézményben és minden települési rendezvényünkben ott lesz ezután is, a keze nyoma és mondatai sokáig hirdetik majd a közösségért való tettrekészséget és tenni-akarást Deszken. Maradandót alkotott, ezáltal halhatatlan lesz ő maga is."

Király László felidézte, hogy Simicz József nagy-törvényű, hajthatatlan ember, kemény, de eredményes vezető, ugyanakkor családjáért, unokájáért rajongó apa, nagyapa is volt. - A kettőnk viszonyát néhányszor árnyékolták felhők - de eredményei és munkássága előttem is minden időben a megkérdőjelezhetetlen tiszteletet vívták ki. Nagy-volumenű településvezető és politikus volt ...és 70 éves - írta a jelenlegi polgármester.

Simicz József oldalát elárasztották a részvétnyilvánítások.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzi a magyar méz a kínait

Legyőzi a magyar méz a kínait
A CBA, a SPAR és az Auchan után most a Tesco és az Aldi is leszedi polcairól az ,,EU és nem… Tovább olvasom