Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Elindult a KÉSZ szakképzése a szegedi Gál Ferenc Főiskolán

Szeged - A 88. tanévet nyitották meg a múlt héten Szegeden a Gál Ferenc Főiskolán, ahol mostantól hiányszakmákat is oktatnak az ország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a szegedi kötődésű KÉSZ Csoport segítségével.
Az első évfolyamban 12 diák kezdte meg hegesztő szakmai tanulmányait. A társaság anyagilag és a szükséges eszközök beszerzésével, valamint a diákok gyakorlati helyének biztosításával nyújt hosszú távú támogatást az intézmény szakképző iskolájának.

A cégcsoport alapítója, Varga Mihály hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartja ezt az egyedülálló összefogást, mert a munkaerőhiány az építőipar legégetőbb problémája. A tervek szerint a KÉSZ a végzett diákoknak álláslehetőséget is szeretne biztosítani szegedi üzemeiben, kecskeméti acélszerkezetgyárában, illetve az ország más pontjain. Bíró Gyula, a főiskola köznevelési rektori megbízottja is előremutatónak nevezte az együttműködést. Szerinte a képzés nemcsak a szakmaiságot célozza, hanem értékalapú nevelést is biztosít.

A további fejlesztési célok között szerepel egy zöldmezős beruházás, egy XXI. századi, modern, a szakmai gyakorlati oktatás helyszínéül szolgáló EDUPARK komplexum is. Ez bekapcsolódhat többek között az általános és a nem szakmai képzésben részt vevő középiskolások pályaorientációjába, valamint a felnőttek szakmai alap-, át- és továbbképzésébe is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindennapi élményt kapott szülinapi ajándékba az építészmérnök: fúvószenekar ébresztette a 70 éves Gergely Istvánt

Nem mindennapi élményt kapott szülinapi ajándékba az építészmérnök: fúvószenekar ébresztette a 70 éves Gergely Istvánt
A Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar ébresztette hétfő reggel a 70. születésnapját ünneplő nyugdíjas szegedi építészmérnököt, Gergely Istvánt, aki álmélkodva nyitott ajtót, majd meghatódva mondott köszönetet a különleges meglepetésért. Tovább olvasom