Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Elindult a tanév a Gál Ferenc Főiskolán - fotógaléria

Idén 499 elsőéves hallgató kezd a főiskolán, a teljes hallgatói létszám 1500. A köznevelésben rajtuk kívül 900 gyerek tanul még az intézményben.
A 88. tanévet nyitották meg péntek délelőtt a Gál Ferenc Főiskolán. A központi ünnepségen az intézmény négy karának, az egyházmegye, a Szegedi Tudományegyetem, a fegyveres testületek képviselői és néhány politikus is részt vett.
 
Elindult a tanév a Gál Ferenc Főiskolán - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

Kozma Gábor rektor beszédében azt mondta, tavaly családnak nevezte a főiskolát, amely idén bővült is: a békéscsabai gazdasági kart idén februárban fogadták be, a szarvasi kollégiumot tavasszal, és hamarosan a békéscsabai kollégium is ide tartozik majd.
 

Elmondta, idén 499 elsőéves hallgató kezd a főiskolán, a teljes hallgatói létszám 1500. A köznevelésben rajtuk kívül 900 gyerek tanul még az intézményben.

A tanévnyitó vendége volt Hegyi László államtitkársági főtanácsadó is. Ő arra emlékeztetett, hogy az egyházi oktatás immár az 1022. tanévét kezdi Magyarországon. – Szükség van másokat szolgáló és vezetni tudó emberekre. A kormány ezért támogatja ezt az iskolát – fogalmazott.

A központi ünnepséget 12 órakor a Dómban tartott tanévnyitó Veni Sancte szentmise követte, amelyet Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök celebrált.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerítést építenek a vaddisznók miatt - fölülírja a természetvédelmet az afrikai sertéspestis

Kerítést építenek a vaddisznók miatt - fölülírja a természetvédelmet az afrikai sertéspestis
A mi határkerítésünk éppen Szerbiát védi - bár a Dél-Alföldön a Nébih szerint nincs jelen a betegség. Tovább olvasom