Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Elindultak a Vasi és a Körös Volán buszai

Szeged - A sztrájkban részt vevő Vasi és Körös Volán buszai elindultak a pályaudvarokról. A Tisza Volán nem sztrájkolt, de reggel némi bizonytalanság övezte a sztrájkban részt vevő autóbusztársaságok érkező járatait a szegedi Mars téren.
A Tisza Volán autóbusztársaság dolgozói nem sztrájkolnak, de tudósítónk szerint ezzel az utasok reggel nem voltak tisztában. A reggeli órákban a vállalatnak a Mars téren kiragasztott értesítőkön kellett tudatnia, hogy járatai rendben indulnak.

Nem érkezett meg viszont 6.45-kor a sztrájkban részt vevő Körös Volán gyomaendrődi busza a Mars térre. Bizonytalanság övezte a Körös Volán Szabadkára tartó autóbuszának érkezését is, s emiatt a három várakozó utas egyike haza is ment. A busz később mégis befutott. Az ugyancsak sztrájkoló Vasi Volán 16 óra körül érkező autóbusza a hírek szerint rendben be fog futni Szegedre.

Tudósítónk reggel a Mars téren mindössze 3 kék szalagos Tisza Volán buszt talált.

***

Reggel nyolc órakor befejezték a Vasi és a Körös Volán dolgozói a kétórás munkabeszüntetést és az autóbuszok elindultak a pályaudvarokról. Szintén véget ért a GYSEV dolgozóinak sztrájkja, a vonatok azonban a MÁV-os sztrájk végéig nem tudnak elindulni, mert az állomásokon nem fogadják őket.

Vas megyében és Békés megyében a Volán-dolgozók sztrájkja összesen körülbelül 400 járatot érintett, az utasok mindkét megyében megértően vették tudomásul a helyzetet, várhatóan azonban a buszközlekedés újraindulása után tumultus várható mindkét megyében a beérkező iskolások és dolgozók ugyanis egyszerre indulnak meg iskolájuk, munkahelyük felé.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán kezdődik a fegyelmi eljárás Török Márk ellen

Szeged - Ma kezdődik a fegyelmi eljárás az SZTE hallgatói önkormányzatának elnöke, Török Márk ellen. Az EHÖK kiáll a vezetője mellett, aki szerintük egyetempolitikai támadás áldozata. Tovább olvasom