Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Elítélték a halálos balesetet okozó Rankát

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a 18 éves német lányt, aki augusztus 2-án az E75-ös úton frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelyben ketten meghaltak. Az ítélet nem jogerős.
Egy év 10 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, a gépjárművezetéstől 6 évre eltiltotta, egyúttal kiutasította az országból a Szegedi Városi Bíróság tegnap azt a 18 éves német állampolgárságú lányt, aki augusztus 2-án a kora délutáni órákban halálos közúti balesetet okozott az E75-ös úton, Kistelek és a megyehatár között. Az autó vezetője az ítélet kihirdetése után elindult haza, Németországba.

Mint azt korábban megírtuk, a 18 éves lány, Ranka, egy Chrysler Voyagert vezetve, családtagjaival tartott Szeged felől Budapest felé, amikor meg akart előzni egy előtte haladó autót, közben frontálisan ütközött egy Lada személygépkocsival. A vétlen autóban egy kisteleki testvérpár, Tóth Sándor és Tóth István utazott. A testvérek nem élték túl a tragédiát.

Ranka édesanyja a múlt héten lánya jelenlétében beszélt a baleset előzményeiről, és mind a ketten elismerték felelősségüket. Ranka egyébként a tragédia után napokig nem evett, és alig ivott, az önvád gyötörte.

– Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, letöltendő szabadságvesztést indítványozott – nyilatkozott lapunknak Ranka szegedi ügyvédje. Fedor Tamás elmondta, a bíróság az ítélet indoklásában szakértői véleményekre hivatkozva hangsúlyozta: „sértetti közrehatás" is szerepet játszott abban, hogy ilyen súlyos baleset történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét múlva: SZIN

Egy hét múlva megnyitja kapuit a zenei és művészeti zarándokhellyé átlényegülő Partfürdő. A Szegedi… Tovább olvasom