Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Elítélték a kubai fiatalra támadó börtönőröket

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság kedden azt a két börtönőrt, akik megvertek egy fiatal lányt és egy kubai származású férfit még 2015-ben Szegeden. Harmadik társuk pénzbüntetést kapott.
Közösség tagja elleni erőszak, testi sértés és társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt két év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság kedden azt az egykori börtönőrt, aki még 2015-ben vert meg társaival egy fiatal lányt, és a lány kubai származású, de magyar állampolgárságú barátját. A férfinak nem kell börtönbe vonulnia, mert a büntetését öt évre felfüggesztették.

Szintén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ügy másodrendű vádlottját, aki ugyancsak börtönőrként dolgozott. Ő garázdaság és társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt egy év börtönbüntetést kapott, két évre felfüggesztve. Harmadik társukat társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt marasztalta el a bíróság, és kétszázezer forint megfizetésére kötelezte.

Egyelőre egyik ítélet sem jogerős, mert a vádlottak és védőik is három nap gondolkodási időt kértek a bíróságtól. Korábban lapunk is megírta, hogy 2015 nyarán egy szegedi kick-box-edző és volt börtönőr két társával brutálisan megvert egy fiatal lányt. Előtte kubai származású, akkor 25 éves barátját büdös bevándorlónak nevezték, majd amikor a lány megpróbálta kimenteni az évtizedek óta Magyarországon élő férfit, az edző úgy megütötte, hogy a lány eszméletét vesztette. A támadók ezután alaposan helybenhagyták a kubai származású férfit is, majd elmenekültek a helyszínről.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pótolják, ami 100 éve elmaradt: emlékművet állít Klárafalva az I világháborúban elesetteknek

Nem volt olyan helyzetben Klárafalva az I. világháború után, hogy emléket állíthasson az elesett… Tovább olvasom