Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Eljuttatták a kormányhoz beadványukat a Szeviép-károsultak

A volt Szeviép-vezérek zárolt magánvagyonából lehetne kártalanítani a kis- és középvállalkozókat - hangsúlyozta a károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint az egyik vádlott villája előtt tartott sajtótájékoztatóján.
A 433 Szeviép-károsult kis- és középvállalkozó közül már 300-an tönkrementek, a még talpon lévő nagyjából 100 cégnek másfél milliárd forinttal tartozik az építőipari vállalat, amelynek korábbi vezetői ellen csődbűntett miatt ülnek a vádlottak padján. A károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint jogász az egyik vádlott újszegedi háza előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, kártalanítási programot készítettek elő, és a kormányhoz fordultak, beadványukat már eljuttatták a kabinetnek.
 
A vádlottak magánvagyonát fordíthatnák kártalanításra. Fotók: Kuklis István

– Ez a kártalanítási program nem terhelné meg a magyar adófizetőket, a vádlottak magánvagyonának terhére ki lehet fizetni az érintett kis- és középvállalkozókat – szögezte le Szabó. Hozzátette, a három vádlottnak nagyjából 3 milliárd forintnyi magánvagyona van bűnügyi zár alatt, ami bőven fedezné a kártalanítást.

Emlékezetes, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter másfél héttel ezelőtt azt közölte, hogy a kormány kész megfontolni a Szeviép-károsultak kártalanítását. A politikus ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ezzel egyidőben meg kell vizsgálni a szegedi városvezetés felelősségét is az ügyben.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még jelentkezhetnek a Czeglédy-ügy károsultjai

Három hetük maradt a jelentkezésre a Czeglédy-ügy károsultjainak, akik február 28-áig nyújthatják be kárigényüket. Tovább olvasom