Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Elkelt a Reghős Bendegúz telke

Hatvanmillió forintért adta el az önkormányzat az egykori Reghős Bendegúz szabadidőközpont telkét. A Hit Gyülekezete konferenciatermet, iskolaépületet és rekreációs központot épít.
Elkelt az egykori Reghős Bendegúz szabadidőközpont ma már felépítmény nélküli telke, az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá. Az eddig önkormányzati tulajdonban lévő baktói ingatlant – ami a nyolcvanas években napközis táborként, később szórakozóhelyként üzemelt – a Hit Gyülekezetének szegedi közössége vásárolta meg bruttó hatvanmillió forintért. Az alapárnál azért nem sikerült többet kapnia a városnak, mert a nyilvános pályázatra csak egy ajánlat érkezett határidőig – tájékoztatott Németh István, az IKV Rt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: a vevőnek három év alatt kell beépítenie a telket, de úgy, hogy viszonylag nagy zöldterületet is hagynia kell.

Joób István, a szegedi gyülekezet vezetője elmondta: azért volt szükségük a közel egyhektáros telekre, mert jelenlegi Tavasz utcai székházukat már kinőtték. A hívők adományaiból és banki hitelből megvásárolt ingatlanon várhatóan jövő tavasszal kezdődnek el az építkezések. Konferenciaterem, iskolaépület és szabadidőközpont kialakítását tervezik több ütemben. A tervek szerint a komplexum a hitéleti tevékenységen kívül helyt ad majd a gyülekezet oktatási-nevelési munkájának, szabadidős programoknak, nyári táboroknak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkelt a Szent István tér legrosszabb állapotú háza

Százhuszonhatmillió forintért vásárolta meg egy budapesti cég a Szent István és a Szent Mihály utca… Tovább olvasom