Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Elkerülő gyűrű Mórahalom körül

A belvárost elkerülő út épül Mórahalmon 144 millió forintból. Az útra a felújított vásártér és az ipari park megnövekedett forgalma miatt van szükség.
Mórahalom történetének legnagyobb útépítése és útfelújítása zajlik ősszel a városban. A beruházás – mely uniós forrásból valósul meg – összköltsége 144 millió forint. Az első ütemben a belvárost mentesítő 3 kilométeres elkerülő gyűrű épül meg, melyet az indokol, hogy az ipari park és a vásártér mára megnövekedett forgalma a belvároson keresztül halad.

Az elkerülő út részeként a Nyár utca és a bikaistálló közötti út szilárd burkolatot kap. A régi vásártértől a Kissori útig tartó szakaszt is felújítják, aszfaltozzák.

Az ország egyik legnagyobb kirakodó és állatvásárát rendező vásártér fejlesztési programjaként a régióban egyedülálló módon megvalósult az EU-konform állatfelvásárló tér, és a belső utak is aszfaltozottak. Bővítették a területet és felújították a vizesblokkokat. A fejlesztés következő ütemeként kertészeti rekonstrukcióra kerül sor és közvilágítást is kap a terület.

A felújítások várhatóan tovább növelik a város forgalmát, ezért is indokolt az elkerülő út megépítése – mondta Nógrádi Zoltán, a város polgármestere. Az ipari park is újabb betelepülővel bővülhet: egy elsősorban romániai és szerb piacra termelő, takarmánygyártással foglalkozó dán vállalattal a város a második körös tárgyalásoknál tart. A vállalat egyhektáros területen több ezer négyzetméteres üzemcsarnokot kíván felépíteni. Mórahalommal együtt három helyszín van még versenyben, eredmény két hónapon belül várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száznegyvenkét hektáron találtak parlagfüvet

A megyében 142 hektáron találtak parlagfüvet a megyei földhivatal, illetve a növény- és talajvédelmi… Tovább olvasom