Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Elkerülte a megyét a vihar magja

Óriási vihar érkezett tegnap délután Szegedre is – ijesztően sötét felhőkkel, ám viszonylag kevés esővel. A vihar magja elkerülte Csongrád megyét. De még így is tízméteres ágak zuhantak az útra a Tisza-parti városban.
Fotó: Segesvári Csaba
A szegedi belvárosból ugyan alig több mint négy milliméternyi esőről érkezett jelentés, de ez csupán annyit jelent: a mérőállomás nem esett bele a zivatargócokba. Lehettek területek a városban, ahol tíz milliméteren felüli csapadék hullott – tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársaitól, Bóna Mártától és Fehér Balázstól. A megye nyugati határához közel, Kelebián már 24-25 milliméter esőt jeleztek a műszerek.

Fotó: Karnok Csaba
Szegeden 72 kilométeres szelet mértek. Ez önmagában nagyon erős, a rekordtól azonban messze jár: Kecskeméten 100 kilométeres szél is fújt a dél-alföldi régióban. A hőmérséklet a vihar alatt tíz fokot esett, 31 fokból szinte percek alatt lett 21, ám aztán megint emelkedni kezdett, és gyönyörűen kisütött a nap. A vihar egyébként csak – úgymond – előszele volt a hidegfrontnak, amit későbbre várnak, ma reggel, délelőtt érheti el Csongrád megyét. Az általa hozott hideg persze csupán idézőjeles hideg: mára és a hét végére 25-27 fok körüli hőmérsékletet jósolnak, esős és napos időszakok váltakozásával. A jövő héten, keddtől ismét melegedés várható, 30-32 fok lesz – az előző napok kánikulája már nem tér vissza.

Ágak zuhantak

Szegeden a Boldogasszony sugárúton egy jó tízméteres faágat letört a szél. Az ág a villamos felső vezetékre zuhant, de azt szerencsére nem szakította el. – A letört ág húszperces fönnakadást okozott a forgalomban, ennyi idő kellett az eltávolításához. Egy hasonló nagyságú ág az újszegedi liget mellett zuhant az útra, ennek eltávolítása alig pár percet igényelt – mondta Tolmacsov Márk törzsőrmester a szegedi tűzoltóságon. Személyi sérüléssel együtt járó, vihar okozta közlekedési baleset Szegeden nem volt – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányságon, és ugyanezt a tájékoztatást kaptuk a mentőszolgálattól is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól drágulnak a gyógyszerek

Július elsejétől változnak a gyógyszerárak – többségében emelkednek. Akad olyan fogamzásgátló,… Tovább olvasom