Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Elkészült a szegedi határkikötő, átadták az úszóművet

Szeged - A kormány azt szeretné elérni, hogy minél jobb legyen az infrastruktúra Magyarország és a környező országok között. A szegedi folyami határátkelőhelyet uniós támogatással alakították ki.
Magyar-szerb folyami átkelőhely nyílt Szegednél. A személyforgalmi átkelő mólóját Szeged belvárosában, a Belvedere-palotánál avatták fel. A közel 1,6 millió eurós beruházásból felújították a medencés kikötőt is és kikotorták annak bejáratát.

Elkészült a szegedi határkikötő, átadták az úszóművet. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

A vízi átkelőhely szerbiai oldala a vajdasági Magyarkanizsánál nyílik.

- Fontos cél, hogy a Tisza nemzetközi hajóúttá váljon – hangsúlyozta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, a Szeged belvárosában kialakított folyami határátkelőhely mindenben megfelel a schengeni előírásoknak, és jó körülményeket teremt az ott dolgozóknak is.
Elkészült a szegedi határkikötő, átadták az úszóművet. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

A Tisza alsó szakasza egészen Csongrádig folyamatosan használható a teherhajók számára, ezért a meglévő iparvágány és a vízi szállítás összekapcsolásával jelentős logisztikai lehetőségek nyílnak meg a térség számára - írta az MTI.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrészegít a fáradtság: a veszélyekre hívta fel a figyelmet a rendőrség

A fáradtság, a meleg az elmúlt napokban több közlekedési balesetet is okozott. A szakember szerint egy fáradt ember olyan veszélyes, mint egy részeg autós. Tovább olvasom