Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Elkészült a tarjáni forduló

Elkészült a tarjáni villamos-végállomás hurokfordulója, próbaüzem jelleggel tegnaptól forgalomba is helyezték azt a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) szakemberei.
Elkészült a tarjáni villamos-végállomás hurokfordulója, próbaüzem jelleggel tegnaptól forgalomba is helyezték azt a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) szakemberei. A végállomás teljes átépítésére azért volt szükség, mert június végétől már modern, Tatra típusú csuklós villamosok váltják föl a rossz állapotú FVV-ket. A Tatraknak azonban csak egy vezetőfülkéje van, így a villamosoknak meg kell fordulniuk, ha az ellenkező irányba szeretnének menni: erre szolgál a hurokforduló.

Az utolsó megálló aszfaltját már díszburkolatra cserélték, és a fűthető, távirányítású váltókat is beállították. Az SZKT a következő hónapban befejezi a végállomás füvesítését, a forgalmi épület építését is. Az egyéb fejlesztésekkel – a kecskéstelepi deltafordulóval, a Vám téri kitérővel, új peronokkal – együtt a közelmúltban 264 millió forintot fordított a cég beruházásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pszichiátriára költözik a fertőző

Átalakítják a nemrégiben több százmillió forintért felújított szegedi kórház pszichiátriai… Tovább olvasom