Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Elkészült az 1000 Mester TISZK központi épülete

Szeged - A tervezett határidőnél egy hónappal korábban átadták a Csongrád megye és Orosháza meghatározó szakképzési intézményeit tömörítő 1000 Mester TISZK központi épületét Szegeden.
Szeged és további öt iskolafenntartó önkormányzat, valamint a szakképzésben érdekelt szervezetek 2008-ban hozták létre a Térségi Integrált Szakképzési Központot (TISZK), annak érdekében, hogy a diákok az oktatás minőségének javításával versenyképes tudást szerezhessenek – mondta Botka László (MSZP), a Tisza-parti város polgármestere csütörtökön, az épület ünnepélyes avatásán.

Ma már egy térség fejlődési lehetőségeit – az infrastruktúra mellett – elsősorban azt határozza meg, milyen képzettségű szakemberek élnek ott – indokolta a szakképzési rendszer átalakítását a politikus.

Az 1000 Mester TISZK a 21 szakmacsoport több mint száz szakmájában képzést nyújtó dél-alföldi oktatási intézményeket tömöríti. A szervezet központi épületét egy korábbi kollégium rekonstrukciójával alakították ki. Az építési munkákhoz, valamint a képzőhely berendezéséhez a TISZK 892 millió forint uniós támogatást nyert el, melyet 100 millió forintnyi önerő egészít ki.

A háromszintes, 1570 négyzetméteres épületben multimédiás oktatótermek, nyelvi laborok kapnak helyet, valamint különböző laborokat rendeztek be (épületgépészeti, minősített hegesztő, CNC-eszterga, klímatechnikai). A TISZK közösségi szolgáltatásai is itt működnek majd, a diákok a többi között a szakma- és a pályaválasztáshoz kaphatnak majd tanácsokat.

Az ünnepélyes átadón az 1000 Mester TISZK megállapodást kötött a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Ez alapján a két szervezet közös adatbázist hoz létre a munkaerő-piaci igények felmérésére.

Olvasóink írták

 • 6. Larsson 2010. június 23. 12:27
  „Kalap kaka az egész, semmi értelme nem volt, de jó sok pénzt elvertek rá... Gratula, egy újabb értelmetlen beruházás uniós pénzből. :(((((((((((((((”
 • 5. deszkás 2010. június 17. 21:17
  „Hol?”
 • 4. Virtuozo 2010. június 17. 18:26
  „Na, erről nem is tudtam, ez végre valami. Ezt szajkózom már az ismeretségi körömben évek óta, h az oktatást kellene megreformálni és normális minőségű munkaerőt kinevelni, akik normális minőségű, euróában is versenyképes termékeket tudnak kitermelni. Persze hosszú távon lesz csak meg a haszna, dehát a finneknél sem 10 év alatt zajlott le a változás.
  de ez még csak egy kis lépés.”
 • 3. Miska 2010. június 17. 16:08
  „Tanulók, jelentkezők vannak elegen beindítani a képzést?
  Én nem sok reklámját láttam a képzési központnak.”
 • 2. deszkás 2010. június 17. 15:16
  „Hol?”
 • 1. daveedbrown 2010. június 17. 15:10
  „fotó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábtörlő rácsokat lopott

Szeged - Tíz órakor rendelték el a körözését, délben már el is fogták a szegedi rendőrök azt a 23… Tovább olvasom