Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Elkészült az Anna-kút

Befejeződött az Anna-kút felújítása, tegnap a műszaki átadás is megtörtént. A kis térre tavasszal fákat ültetnek, a pergolára lila akácot telepítenek. A kút ünnepélyes átadása szombaton délelőtt 11-kor lesz, ekkor kerül helyére a táncosnő szobra és ezután távolítják el a kutat most még körülvevő fémkerítést.
Fotó: Schmidt Andrea
A kivitelezők és a megbízó szegedi önkormányzat között tegnap délelőtt megtörtént a felújított Anna-kút és környékének műszaki átadása. A 76 milliós rekonstrukciós munkával Tapasztó Sándor, a polgármesteri hivatal közlekedési osztályának vezetője elégedett, csupán kisebb hiányosságokra – így a takarítási munkákra és néhány burkolati hibára – hívta fel a kivitelezők figyelmét. A munka a kúthoz kapcsolódó közművek cseréje és a kedvezőtlen téli időjárás miatt húzódott el egy kissé és tartott három hónapig. A kút korábbi mészkőtalapzata a múlté, edzett üveglapokból összeállított díszkúttá változott. Négy díszpad veszi körül és egy kör alakú pergola – amelyre a tervek szerint tavasszal lila akácot telepítenek. A kis térre három fát is kiültetnek, amelyek esztétikus összhangban lesznek a túloldali gömbkőrisekkel.

A kút ünnepélyes átadása szombaton délelőtt 11-kor lesz, ekkor kerül helyére a táncosnő szobra és ezután távolítják el a kutat most még körülvevő fémkerítést. A buszmegálló az átadás után visszakerül az eredeti helyére, és ekkortól a gyógyvízért érkezők is az új díszkútból „töltekezhetnek".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet-e a bolognai rendszerbe átbukni?

A most első éves egyetemi hallgató nagyon nehéz helyzetbe kerül, ha tanulmányai folytatására egy… Tovább olvasom