Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Elkészültek a körút házai

Huszonhét kiskörúti bérház szépült meg Szegeden. Az önkormányzat 170 millió forintot költött a városi tulajdonú épületek homlokzatára.
Újjászülettek a paloták. Fotó: Schmidt Andrea
Nyár közepén a szegedi Tisza Lajos körút Belvedere felőli részén kezdték el a bérházak felújítását. A Dózsa utcai saroknál két önkormányzati tulajdonú, valamint egy vegyes tulajdonú házat renováltak. Nem sokkal később az állványerdő elborította a Teleki utcai saroképületet, aztán a „lófara" felőli tömbök következtek.

– Összesen 18 teljes egészében városi tulajdonú épületet újítottak fel. Közel háromszáz család otthonára az önkormányzat 170 millió forintot költött – tájékoztatott Botka László polgármester a tegnapi átadó ünnepségen. A vegyes és magántulajdonban álló házakkal együtt a kiskörút 27 régi épülete szépült meg. Ahol szükséges volt, az ereszcsatornákat és tetőket is kijavították. A vakolás és színes dekorfestés után a házak alját firkamentes bevonattal látták el. A vegyes és magántulajdonban lévő házak közösségeit az ingatlankezelő ingyenállvány kölcsönzésével segíti. Ezzel a lakók a költségek harminc-negyven százalékát is megspórolhatják. Eddig összesen ötven közösség élt a lehetőséggel.

– Kilenc szegedi kivitelező dolgozott, munkahelyeket teremtettek Szegeden, és itt adóznak – vette át a szót Németh István, a munkát koordináló ingatlankezelő elnök-vezérigazgatója. A kiskörúti házak egykori sárgás, vöröses és a színezett szürkés színeit idéző átfestését Szögi László szakmérnök tervezte. A belvárosi homlokzatfelújítás jövőre a belső utcákban folytatódhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí magyar hangja: Gesztesi Károly

Dalí ürügyén a magánéletéről – Liptai Claudiáról, a két hónapos Pankáról és más élvezetekről… Tovább olvasom