Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Elkezdte a gyűjtést a Fidesz

Szeged - Aláírást gyűjt tegnap óta a Fidesz szegedi szervezete is. Kopogtatós körútjukra nem mehettünk velük, de a székházba betérő aláírókkal beszélgettünk.
Péntek óta Szegeden is gyűjti a Fidesz és a KDNP az aláírásokat a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazás kiírásához. Az aktivisták délután kezdtek házról házra járni. Szerettünk volna mi is csatlakozni, de Gyimesi László városi elnök egy órakor közölte: elkéstünk a kéréssel, az aktivisták már dolgoznak. Egyiküket telefonon felhívta, de az illető nem akarta, hogy elkísérjük, mert szerinte aggályos lehet, ha újságíró „tör be a magánszférába". Ezért a székházban szólítottuk meg azokat, akik bejöttek aláírni. Jellemzően nyugdíjasokkal találkoztunk.

– Azt akarom, hogy amit fiatalon befizettem, visszakapjam. Ok nélkül nem megyek orvoshoz, nekem nagy teher a vizitdíj – indokolta a hatvanéves Eszter, miért szignózza az íveket. A tandíjat is ellenzi, a lányának három diplomája van, ha fizetni kellett volna, talán egy sem lenne – fogalmazott, és hozzátette: a Fideszben látja a jövőt. Megkérdezte, aláírhatja-e a lánya helyett is az ívet, de az aktivista nem engedte.

Mire jó

A 2006-os választások óta fokozatos mélyül a szociális válság – közölte tegnap Gyimesi László. A Fidesz szerint ennek megoldására a népszavazás az alkalmas eszköz.

– Mindennel egyetértek, amit a Fidesz hirdet – mondta egy másik aláíró, aki azért jött el az irodába, mert nem biztos, hogy otthon lesz az aktivisták érkezésekor. Akiket azonban a szomszédjában lakó idősek már nagyon várnak. Arra a kérdésre, hogy mit remél az aláírástól, azt válaszolta, hogy változást. De ha azt nem, akkor legalább véleményt mond. Szerinte ezekben a kérdésekben egyetértenek a jobb és baloldali szavazók. Egyébként ő jobboldali.

– Igazolni tudom, hogy 20 ezer forint a gyógyszerkiadásom és 50 ezer forint a nyugdíjam. Nyomorgok! Szégyellje magát a világ! Én még élni szeretnék – panaszkodott egy nő, aki a nevét nem, de a korát elárulta. A 65 éves asszony azt mondta, komoly teher a vizitdíj, amióta bevezették, kevesebbet jár orvoshoz.

Az ívet többek között egy erdélyi, de Szegeden állandó lakcímmel rendelkező nő is aláírta, és üllési lakos neve is szerepelt a listán.

A Fidesz-székház vasárnap estig éjjel-nappal várja a szimpatizánsokat, vannak továbbá mozgó és állandó standok is, utóbbiakat a Dugonics téren és a nagyposta előtt állítják fel.

Tarlós István, a Fidesz és a KDNP népszavazási kampányának országos irányítója azt mondta, vasárnap délután, 48 óra leteltével megmondják, addig mennyi aláírást gyűjtöttek, és ezután tovább folytatják az aláírásgyűjtést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodó Imre lehet Kispál Ferenc utódja

Szeged - Bodó Imrét, Tiszasziget polgármesterét jelölte az országgyűlés Fidesz-frakciójába a Magosz… Tovább olvasom