Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Elkezdték a szúnyogok gyérítését

Elkezdődött hétfőn az idei ember-szúnyog összecsapás a megyeszékhelyen is, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. munkatársai a Gyálai holtágnál kezdték meg a biológiai szúnyoglárva-gyérítést, amely ősz közepéig tart - tudtuk meg Makrai Lászlótól, a társaság igazgatójától.
Elmondta, idén is 40 millió forintos keret áll rendelkezésükre, korábban már március 8-án el kellett kezdeniük a beavatkozást, idén viszont a kevés csapadék miatt csak most vált aktuálissá a gyérítés. Rámutatott, továbbra is a gyálaréti Holt-Tisza Szeged legnagyobb szúnyoggyára, erre a holtág-rehabilitáció lesz a megoldás, amelyet tavaly nyárra ígértek, azonban előreláthatólag csak idén nyár végén indul meg a munka. Addig is csónaklerakási pontokat alakított ki tavasszal a társaság, átvágták a nádakat, így ott is kezelni tudják a vérszívóproblémát – tette hozzá.

Már nyolcadik éve védekeznek biológiai módszerekkel Szegeden a szúnyogok ellen, mintegy 150 víztestre koncentrálva. A lárvák csak álló, pangó, 10 fok feletti hőmérsékletű vizekben fejlődnek, ehhez magas szervesanyag-tartalom is szükséges. Kiderült, a közepes lárvastádiumban a leghatékonyabb a beavatkozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy amerikai producert megkárosító csalókat ítéltek el Szegeden

Egy angol-amerikai filmproducert 437 ezer dollárral megkárosító csalókat ítélt három év négy… Tovább olvasom