Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Elkezdték a tereprendezést Hafner telep helyén

Földmunkák kezdődtek Szegeden az Etelka sori Hafner-telep helyén. A lakópark, szolgáltató- és sportcentrum tervezése és engedélyeztetése után a jövő évben már építkeznek.
Közművezetéknek és feltáróútnak ágyaz a markoló. Fotó: Karnok Csaba
– Tereprendezés kezdődött a napokban. A fölmunkákkal előkészítjük a közműépítés helyét, mert most van rá kapacitásunk – árulta el a szegedi Etelka sori sportcsarnok mellett kezdődött munkálatokról Lobozár József. A mintegy harmincezer négyzetméteres felsővárosi telken beruházó Reál Hungary Zrt. értékesítési vezetője a készülő építkezésről szűkszavúan fogalmazott. Elmondta, hogy a lakópark, a sport- és szolgáltatóközpont két benyújtott koncepciós tervéről a tervtanács több forduló után, várhatóan két héten belül dönt véglegesen. Ezután két hónap alatt kidolgozzák az építési terveket, majd várhatóan újabb két hónapig tart a szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése. A jövő év elején kezdenek építkezni.

Az értékesítési vezető azzal hárította el az építkezésre vonatkozó kérdéseinket, hogy a végleges tervek hiányában erről az év végéig korai még beszélni. Megjegyezte azonban, hogy a korábban lapunkban közölt elképzeléseik változatlanok. Eszerint a beruházó a szegedi építési szabályzatnak megfelelően kialakít egy belső feltáró utat, egy L alakú utcát a telken, amely összeköti a Felső Tisza-partot az Etelka sorral.

Kétszintesre tervezik a szolgáltató- és sportcentrumot. Alul élelmiszerüzlet kap helyet, fölötte fedett sportpályát alakítanak ki, további üzlethelyiségekkel. A lakásokat nyolcemeletes, modern épületekből álló, nem zárt sorú társasházkomplexumban helyezik el a Tisza-part felőli oldalon. Felső szintjein négyszáz, átlagosan 50-60 négyzetméteres panorámás lakást építenek. Az alsó két szinten teremgarázsokat alakítanak ki, ahová hatszáz gépkocsi fér majd be.

Az elképzelések szerint összekötik a szolgáltató centrumot és a lakóházakat. Körülöttük utcahálózatot építenek, a fennmaradó területet pedig parkosítják. A szakhatóságokkal együttműködve egyeztetik össze a telek és az épületek magasságát a Felső Tisza-parton már álló szomszédos tízemeletes panelházakkal. A tervekben a Tisza-part csinosítása is szerepel, a telek melletti folyóhoz mólókat vezetnek, kulturált strandot telepítenek, és rendben tartanák az ártéri kiserdőt. Az Etelka sor felől nagy szabad előteret hagynak, ide egy butiksort is terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havi kétszázezer fixszel

Sok vagy kevés a 200 ezer forint feletti politikusi fizetés az önkormányzatoknál? A kisebb… Tovább olvasom