Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Elköltöznek a szakrendelések

Néhány szakrendelés már hétfőtől máshol fogadja a betegeket. Az átszervezés oka az ésszerűség és a szakemberhiány. A legnagyobb változást az jelenti, hogy a 32 éve a Vasas Szent Péter utcai rendelőben működő traumatológiai szakrendelés átkerül az 1-es számú rendelőintézetbe.
A rendelőintézetben már most is pakolnak, az igazi költözés azonban pénteken kezdődik. Fotó: Schmidt Andrea
Hétfőtől más helyen fogadja a betegeket a rendelőintézet traumatológiai, valamint lézerterápiás szakrendelése. A 2-es rendelőben megszűnik a röntgen. Pár héten belül a szupervízió is átkerül a Tisza Lajos körútról a Vasas Szent Péter utcába. A költözködés már elkezdődött, tornyokban állnak a dobozok a folyosókon. Az ellátás egyelőre mégis zavartalan, pénteken kezdődik a betegeket is érintő átalakítás.

– A legnagyobb változást az jelenti, hogy a 32 éve a Vasas Szent Péter utcai rendelőben működő traumatológiai szakrendelés átkerül az 1-es számú rendelőintézetbe – mondta el Zsibrita Ágnes (képünkön) orvosigazgató. Az évtizedek óta bejáratott rendszer megváltoztatását a két röntgenrendelés kényszerű összevonása követeli meg. – Eddig mindkét telephelyünkön működött röntgen, de olyan kevés a szakember, hogy sehol nem tudtunk kiállítani egy teljes műszakot, az előjegyzés pedig több hónaposra nyúlt – magyarázta az orvosigazgató. – Ezért döntöttünk úgy, hogy csak egy helyen működtetjük tovább. Ott, ahol több olyan szakrendelés van, melyhez szükséges a röntgen. Ez pedig az 1-es rendelőintézet.

Mivel a traumatológia is olyan rendelés, melyhez a röntgen elengedhetetlen, kénytelenek ezt is átköltöztetni a belvárosi épületbe. – Így legalább végre kihasznált lesz az itteni, európai színvonalú műtő is, melyben eddig minimális tevékenység folyt – tette hozzá Zsibrita Ágnes. Átcsoportosításokkal, illetve üresen álló helyiségek hasznosításával meg tudták oldani, hogy a költözés miatt ne kelljen megszüntetni egyetlen rendelést se.

A 2-es rendelőben sem maradnak üresen helyiségek: a lézerterápia már hétfőn, a szupervízió pedig pár héten belül költözik oda a Tisza Lajos körútról. Mivel az intézet saját járműveivel és saját embereivel végezteti az átpakolást, a költözésnek pluszköltségei sem lesznek, egyedül a helyiségek újrafestése kerül pénzbe. – Nagy segítségünkre vannak a társintézmények is, hogy a költözés ne okozzon ellátási zavart – mondta az orvos-igazgató. – Pénteken, amikor megkezdjük a műszerek elszállítását, a 2-es kórház, hétfőn pedig az új klinika látja el a mentős betegeket.

Alvásdiagnosztika
Mint korábban már megírtuk, ősztől az alvásdiagnosztikai központ is elköltözik. A vizsgálatok egy részéhez ugyanis intenzíves háttér és állandó orvosi felügyelet kell, melyet a rendelőintézetben nem tudtak biztosítani, ezért nem is vállalták ilyesfajta tesztek elvégzését. A tervek szerint ez a szakrendelés a kórházban kap majd helyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori szegedi forradalmárokat kaptak lencsevégre

Ötvenhatos szegedi forradalmárokat fényképeztek tegnap a megyeházán. A képekből októberben nyílik… Tovább olvasom