Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Ellenőrök büntettek a villamosokon

Tegnap a Tisza Volán járatain még elfogadták az előző havi bérleteket, az SZKT járatain nem. A Volán közleményének sok SZKT-utas is hitt – őket megbüntették.
Közleményben adta hírül a Tisza Volán Zrt., hogy – a hosszú hétvégére való tekintettel – június 6-án még elfogadják a június 5-éig érvényes bérleteket. Ezt lapunkban is megírtuk. Szerkesztőségünkbe az-után több panasz érkezett arról, hogy az SZKT ellenőrei nem fogadták el tegnap a májusi bérleteket.

Szegeden két társaság szállítja az utasokat, a Volán közlése csak a saját buszjárataira vonatkozott. Így a villamosokon és a trolikon az SZKT ellenőrei a májusi bérlettel utazókat tegnap megbüntették. Dózsa Gábor SZKT-igazgató azt mondta, a városi közgyűlés rendelete szabályozza a bérletek érvényességét. Ők ezt a jogszabályt veszik figyelembe, még ha a Volán egyoldalúan eltekintett is ettől. Hozzátette, méltányosságot gyakorolnak a rendszeres bérletvásárlóikkal szemben.

Heintz Ferenc, a Tisza Volán Zrt. kereskedelmi szakmai vezetője lapunk kérdésére elmondta, kezdeményezték az SZKT-nál, hogy közösen hirdessék meg: mindkét társaság fogadja el a június 6-áig érvényes bérleteket. Erre azonban az SZKT nem volt vevő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christopher Lambert Szegeden

Testőrök nélkül érkezett tegnap Szegedre Christopher Lambert, akit hatalmas tömeg várt a Belvárosi… Tovább olvasom