Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Ellenőrt és rendőrt harapott meg

Szeged - Egy fiatal szegedi ellenőrt ütött mellkason, majd papuccsal orron egy 45 éves, hajléktalan nő, aki jegy és bérlet nélkül szállt fel csütörtök délután az 1-es villamosra, majd a 10-es buszra. A közelharc végén a nő kétszer megharapta az ellenőrt. A rendőrök elől is elfutott, majd az őt lebirkózó rendőrnő kezébe is belemélyesztette a fogait. Az áldozatok tetanuszt kaptak.
Mellbe vágta, papucsával orrba nyomta, majd két helyen megharapta a szegedi Dakört Kft. egyik fiatal ellenőrét egy 45 éves, hajléktalan nő csütörtök délután.

– A Tavasz utcánál kezdtük el ellenőrizni az 1-es villamos utasait, amikor odaértem a nőhöz. Azt mondta, hogy nincs nála bérlet. Mikor az iratait kértem, elkezdett hisztérikusan üvöltözni, hogy hagyjuk békén. Az Anna-kútnál leugrott a villamosról, és a Mérey utca felé kezdett futni – mesélte a 22 éves fiatalember, aki arra kért, hogy a nevét ne említsük meg.

Az ellenőr kollégájával követte a papucsától ekkor már megszabadult, és mezítláb futó Icát, aki egy kis kerülő után a Centrumnál álló 10-es buszra ugrott fel.

A fiatal ellenőr bal kézfejét is megharapta a harcias nő. Fotó: Frank Yvette
A fiatal ellenőr bal kézfejét is megharapta a harcias nő.
Fotó: Frank Yvette

– Mi is felszálltunk, miközben beszóltam a rendőrségre. A Dugonics térnél mondtam a többi utasnak, hogy a Honvéd téri végállomáson mindenki elöl szálljon le, mert gondunk akadt az egyik utassal. A nő ekkor mellbe vágott, majd a kezében lévő papuccsal akart egy ütést bevinni, de kivédtem a támadását. Sajnos a másik kezében is volt papucs, amivel telibe kapta az orrom. Megfogtam, és az egyik ülésre nyomtam le. Miközben tartottam, elkapta a bal kezemet, és megharapta. Ezután a jobb alkaromba is belemélyesztette a fogait – emlékezett vissza a fiatalember, aki az eset után a klinikán tetanuszinjekciót kapott.

Őrizetbe vették az amazont

A harcias amazont a rendőrség őrizetbe vette, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak ellene eljárást, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt a Nyomozó Ügyészségen is feljelentették.

A feldühödött nőt a buszvégállomáson már várták a mentők és a rendőrök, akik az új klinika traumatológiai ambulanciájára szállították be.

– Kérdeztem a doktort, hogy kihallgatható állapotban van-e a nő, nem kell-e bevinni a pszichiátriára. A nemleges válasz után közöltem a gyanúsítottal, hogy előállítjuk – mesélte Tomusz Réka. A 29 éves törzsőrmester és kollégája még váltott néhány szót az orvossal az ambulancia ajtaja előtt, miközben közrefogták a szitkozódó Icát.

– Az udvarra néző ajtót belülről egy gombbal lehet kinyitni. Ezt nyomta meg az egyik beteg, amit a nő kihasznált, és futásnak eredt. Utána rohantam, a kollégám pedig autóba ült, hogy kövessen minket. Nagyjából 200 méter üldözés után értem utol, rátettem a kezem a vállára, és a földre vittem. Elég nehezen tudtam mindkét kezét hátracsavarni, majd a bilincsemért nyúltam. Ekkor a szájával a levegőben elkapta a kezem, és megharapott. Csak a kollégámmal együtt tudtuk megbilincselni, majd az erősítés megérkezése után a Szegedi Rendőrkapitányságra szállítani – mesélte a 7 éve rendőrként dolgozó nő, aki eddigi pályafutása során ilyen ellenállással még nem találkozott. A törzsőrmester a rendőrorvostól szintén tetanuszoltást kapott, és vérvételre is elküldték.

Százszor hívják a zsarukat

A szegedi ellenőrök egy év alatt 120 ezer ellenőrzést hajtanak végre Szegeden, amelyben 3 millió utast ellenőriznek. – Ennyi idő alatt 17 ezer bliccelőt kapnak el, de szerencsére komolyabb atrocitás csak elvétve fordul elő. Ezt az esetet megelőzően tavaly márciusban történt hasonló, amikor egy kollégánkat leköpte egy utas, és leverte a szemüvegét. Ebben az ügyben már megszületett az ítélet: a bíróság az utast 60 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta – tudtuk meg Császár Bélától. A Dakört Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendőrség ügyeletével mobilon tartják a kapcsolatot. Egy évben nagyjából 100-szor kell rendőrt hívni a renitens utasok miatt.

Olvasóink írták

107 hozzászólás
 • 107. jozko 2010. június 01. 21:05
  „107-Saturnus-: Nincs agónia. De soha nem megy minden teljesen rendben. Ennek tudatában álltják fel a különböző ellenőrző-készenléti szolgálatokat. Úgy képezik ki, készítikés szerelik fel őket, hogy a kritikus helyzetekben helyt tudjanak állni. Becsületükre legyen mondva, meg is teszik rendszeresen. Az állományuktól sokkal nagyobb stressz-tűrő képességet és egyáb személyi alkalmasságot várnak el, mint a "hétköznapi" emberektől, hiszen kritikus helyzetekben kell helytállniuk, nem növelhetik az amúgy is meglévő bajt /et a mostani csak vihar a biliben/. És hogy mi közünk midehhez? A demokrácia lehetővé teszi, hogy legalább egy kicsit szemmel tartsuk, hogyan bánnak a szolgáltatók a befizetett díjakkkal,a költségvetés hogyan költi el az adónkat. Véleményt mondhatunk,szeretjük azt hinni, hogy ez valakinek talán fontos is. Meg hát jól érezzük magunkat, ahogyan fontoskodunk itt egy kicsit. Szerintem Te is így vagy ezzel. Jó kommentezést!”
 • 106. saturnus 2010. június 01. 08:17
  „Nem tudom mit kell itt agonizálni! Szolgálltatást valaki igénybe veszi az vagy a jegy ét vagy a bérletét mutassa fel és kész.Ha minden rendben van,akkor tovább megy az ellenőr és a dolog le van zárva.De ha stiklizik,sumákol,potyázik akkor számolni kell a következményeivel.És itt ezért kellenek az ellenőrzések mert hajlamosak az emberek a visszaélésekre mint azt a példa mutatja. Mindenkinek tisztában kell lenni annak a ténynek ha,végtelen potyázás a dolgokat működésképtelenné teszi leállnak pl:szolgálltatások mert bevétel nélkül nincs a működtetésre pénz.Közszolgálltatást pedig az adó bevételekből finanszírozák.Ha nem fizetnek adót nincsbevétel.Nem fizetik ki a kenyeret a pék nem fog ingyen kenyeret adni a boltoknak.A boltos nem fog ingyen dolgozni.És ez a láncolat megy végig minden területen.Értelmes ember nem problémázik ezen.Nem tartunk még ott ,hogy minden ingyen van és mindenki hasznos tagja a társadalomnak.Ugyanis nem erre szavaztak az emberek immár húsz éve folyamatossan.”
 • 105. gróf 2010. május 31. 20:31
  „105!

  "hülyegyerek, menj másik munkát keresni",

  Ezt tőlem idézted?
  Hülyegyereket nem mondtam az biztos.”
 • 104. Dami 2010. május 31. 17:00
  „Elnézést, ha félreérthető voltam, nem kívántam a huszonéveseket mártírrá avatni és a többi fölé helyezni. Elhiszem Gróf, hogy a te életed sem nyaralás ebben az értelemben, de könnyen lehet, hogy bizonyos fiataloké se! De ne beszéljük addig könnyen, hogy "hülyegyerek, menj másik munkát keresni", amíg nem vagyunk tisztában a másik anyagi-szociális-családi helyzetével.
  Jozko felvetése jogos, tényleg pályaalkalmassági vizsga kellene... Bocs, javítok az ellenőröknél elvileg van ilyen, de amint látjuk, nem lehet valami mélyreható. XD”
 • 103. Fityisz 2010. május 31. 16:11
  „valami alkalmassági csak van az ellenőröknek is, az meg hogy minek kergeti , hát ha neked levernek egyet nem mész utána? A helyzet kezeléséről lehet vitázni, változtatni most már nem, de szerintem (szinte hallom is) a másik buszon amire felugrott se valószínű hogy köztetszést váltott ki...”
 • 102. gróf 2010. május 31. 15:41
  „102. hozzászólás CID 2010.05.31. 15:23

  Ez baj, mert ki tanúsítja, hogy mi történt ha történik valami!? Akár koholt vád is.

  Bicajjal járok.
  Amíg lesz 1 szelet kenyérre való addig nem tervezem...aztán sosem lehet tudni mit hoz a sors, munka az is még ha a legszarabbak egyike is. Nem nézem le aki csinálja csak keresgéljen közben másikat is ha fiatal.”
 • 101. CID 2010. május 31. 15:23
  „gróf : én azt szoktam látni, hogy az egyik jegyellenőr a szerelvény egyik végén, a másik pedig a másik végén kezdi a vizsgálatot. Nekem nem kell a konfliktuskezelést bemutatnod, van benne némi tapasztalatom. Ezen tapasztalataimat ( amik nagyon nagyon sokat jelenthet bizonyos szakmáknál ) , nem szándékozom jegyellenőrként kamatoztatni, gondolom, te is így vagy ezzel. Arról ne is beszéljünk, hogy ez itt a net ( átgondolhatod, s elég ha később reagálsz ), az meg ott a való világ, vagy nagytestvér :)”
 • 100. jozko 2010. május 31. 14:31
  „95-Dami-: CSAK VICC: Tudsz úszni? Nem? Na és ha megfizetem? Bizony vannak foglalatosságok, amaelyekhez /legalább is alapszintű/ pályalkalmassági vizsgálatot kellene kapcsolni. TISZTELT TÖBBIEK! Maholnap 60 éves vagyok-de tegezzetek, ha kérhetem. E lfogadom, hogy vannak, akik nálam tapasztaltabbak /a baklövéseimet is annak tartom/ Elhiszem, hogy vannak, akik 4-nél több gyereket neveltek, iskoláztattak-aki mind megáll a saját lábán és nemcsak szaporítja az unokáimat, de gondoskodik is róluk.Többen is lehetnek, akik több időt töltöttek a Haza szolgálatában-amire kis híján ráment az életem, az egészségem és a családom-, több dicsőséget szereztek hazánknak külhonban és itthon, 40-nél több évet dolgoztak, becsületesen fizetik az adóikat és a járulékaikat, napi rendszerességgel tudnak embereken segíteni, szerény köztiszteletnek örvendenek. Nekem ennyire futotta-és aktív vagyok ma is. Sértegetni senkit nem szándékozom, a világos/nak tartott/ véleményemet megmondom. Nem vagyok tévedhetetlen. Körülbelül olyan vagyok, mint Ti a legtöbben. Szóval bátran "cserélhetjük" a véleményeinket.”
 • 99. gróf 2010. május 31. 14:18
  „98. hozzászólás Fityisz 2010.05.31. 14:14

  Jelöltethetsz kedves Fityisz! No nem azért mert tudom a választ, hanem azok sem tudják akik éppen most vannak...akkor már inkább én legyek.
  Talán kompromisszum és türelem.”
 • 98. gróf 2010. május 31. 14:16
  „97. hozzászólás CID 2010.05.31. 14:04
  Igazából a társa kontrollálhatta volna, mint írtam ilyen esetekben a tapasztaltabb intézkedik és a másik beavatkozható távolságból segít a jelenlétével. Nem nézhet mindkettő az igazolványba veszélytelenül.
  És a tisztelet megadása nagyon fontos..amit a rendőrnél sem láttunk...nem ICA hanem hölgyem, asszonyom...igen, akkor is amikor anyázik, mert az ICÁra nem fogja befejezni. Ha senkinek tartod ő nem veszíthet...mindig csak a valaki veszít, fél, tart.
  Mástól segítséget nem szabad elvárni, hiszen nem más kapja a fizetést sem. megy mindenki a dolgára ők meg azért vannak ott, hogy megoldják a helyzetet. A szabónak segít valaki amikor öltönyt csináltat?

  Mondjuk elég zavaros az ügy, hogy szalad el mindenki elől egy papucsos alkesz cigány néni...hogy nem lehet lefogni 2 embernek? Egyedül ráülök 1 hétig nem megy sehová.
  Meg a rendőr ha ennek nehezen csavarja hátra a kezét mit csinál egy férfival???

  Nem kellett volna követni, üldözni amikor leszállt a villamosról, hiszen kivonta megszüntette az intézkedés okát! Mindenki elégedett lenne akkor...”
 • 97. Fityisz 2010. május 31. 14:14
  „Jozko: elfelejtve, csak most kissé hiteltelenné vált a "hörcsög természet" megjegyzésed ;)
  Gróf: aláírom, hogy az általad leírt helyzet (valószínű a sajátod) se egyszerű (kinek az manapság), ha meg tudod mondani, hogy hogy, vagy hol vállalhat az ember munkát úgy, hogy a folyamatban lévő tanulmányait befejezhesse, és meg is éljen, komolyan mondom, jelöltetlek minimum munkaügyi miniszternek, ha nem államfőnek. gondolom senki nem azért választotta ezt a pályát mert imád embereket büntetni... az hogy az anyázást le kellett volna szó nélkül nyelnie kár vitát nyitni (valószínűleg igen), de hogy ha megütötte akkor üldöznie kellett az biztos (gondolom téged nem kell erről felvilágosítani) hogy hogyan fajult idáig azt majd a kivizsgálás eldönti.
  Ozymandias: nem azt mondtam hogy segítsenek megverni, hanem hogy segítsenek...”
 • 96. CID 2010. május 31. 14:04
  „94. hozzászólás gróf 2010.05.31. 13:31

  Tudod CID, azt kell nézni ki mondja...kicsivel könnyebb elviselni.

  Köszönöm, ÉN ezzel tisztában vagyok, de lehet, 22 évesen még nem voltam.
  Szerintem , nem követett el akkora hibát a jegyellenőr, hogy őt kelljen fikázni. Ha annyira peches lesz, és még pár évet ebben a munkakörben dolgozik, szinte biztos vagyok benne, nem fog a villamosról leugró bliccelők után futni.
  Szerintem, jól tette amit tett, ennél már csak az lenne dicséretesebb, ha ugyan ezt megcsinálná egy kaffer családdal is.

  Az persze kicsit komikus, hogy két rendőrtől elszökik, egy alkesz nő őrizetes, aki még meg is harapja az intézkedő rendőrt. De ezt le sem merem írni, mert kapok rendőranyukától :)”
 • 95. gróf 2010. május 31. 13:54
  „95. hozzászólás Dami 2010.05.31. 13:36

  Hagyjuk már a diplomát..semmit nem old meg ha anélkül elveszett vagy, azzal is. Könnyít az életeden, de nem oldja meg.

  Gondolod egy 35-45 évesnek tiszta vicc az élet a lakáshitelével, 2-3 gyerekkel, és itt már nehéz megtalálni a neked való munkát...22 évesen még könnyen (könnyebben) ugrál az ember.
  Ha most nem akar kényelemből változtatni, később nem fog tudni ha akar sem...akkor már a családnak is alá kell rendelnie magát. Olyan munkát is kell keresni amibe belefér az ovi-iskola reggel és este. Nem dolgozhat mindkét szülő délután vagy éjszakás műszakban esetleg hétvégén.
  Kapálhatsz lehajtott fejjel...
  Huszonévesen kell megkeresned magadat, nem kell diploma ahhoz, hogy esztergályos legyél vagy asztalos..csak békélj meg magaddal.

  Én tudom mit beszélek mert voltam 22 éves független ember...te voltál már 45 éves akinek vacsorát kell lerakni az asztalra?
  De kösz a felvilágosítást :D”
 • 94. Dami 2010. május 31. 13:36
  „A 87. Gróf-féle üzenetre reagálva: Nem tudom te melyik generáció terméke vagy, az élettapasztalatodból elnézve idősebb vagy, mint a kérdéses ellenőr. Nos, felvilágosítást adnék, hogy manapság egy 22-24 éves diploma előtt álló/diplomázott/érettségizett fiatal előtt nem áll valami rohadt sok lehetőség. Gondolom ő is vagy elmehetett diákmunkára, amiből nem igazán tarthatja fenn magát az ember, vagy talál valami ehhez hasonló posztot, kötve hiszem, hogy a lehetőségek tárháza állt előtte. Most kapott egy pofont - szó szerint is- innentől majd eldönti ő folytatja-e.”
 • 93. gróf 2010. május 31. 13:31
  „Tudod CID, azt kell nézni ki mondja...kicsivel könnyebb elviselni.”
 • 92. jozko 2010. május 31. 13:22
  „82-Dani-: igazad volt, nincs idézőjel! Köszönöm a figyelmeztetést! FITYISZ! Bocsánatot kérek. Szálkát kerestem a más szemében és nem láttam a gerendát a magaméban. 85-: Ozymandias: Köszönöm, hogy reagáltál a kommentjeimre.”
 • 91. CID 2010. május 31. 13:21
  „gróf : nehéz kérdés, a sorfal egyik oldalán sem szoktam állni. :) Bár érzékeny vagyok édesanyám emlegetésére, nyilván ezt munkaidőben máshogy reagálnám le mint egyébként.
  Jelen szituban viszont nem hiszem ( remélem) hogy , a szitkozódás volt az alapvető probléma, ha viszont a tettlegességre kérdeztél volna rá, azt tudjuk mit tesznek, tehetnek a rendőrök.”
 • 90. gróf 2010. május 31. 12:48
  „89. hozzászólás CID 2010.05.31. 12:30

  Már hogyne tűrné el?
  Mit kellene tennie?

  Ha a készenléti rendőrnek a sorfalban elmesélheted, hogy mit tettél az anyjával az éjszaka...miért ne szidhatnál egy ellenőrt?

  Tényleg mond el mit kell tennie egy ellenőrnek ha szidják...de törvényes cselekedetre vagyok kíváncsi...hiszen ő is rendeletet tartat be.”
 • 89. gróf 2010. május 31. 12:43
  „88!
  Erre innen nem lehet válaszolni. Te már biztos tudod mi lett volna a jó megoldás.
  Ott kell dönteni és akkor...gondolom ebben segítenie kellett volna a tapasztaltabb kollégádnak és neki kezdeményeznie az intézkedést, ha már ismertétek az "Icát". 1 intézkedik a másik figyel és közbelép ha baj van... nem mindkettő aláz és frenkizik, beszél az amúgy is nehéz felfogásúhoz.
  Aranyszabály csak olyan intézkedést kezdeményezek amelyiket végig tudom vinni, különben könnyen eljárás indul ellenem is...most majd neked kell bizonyítani, hogy tudattad-e az "Icával"azt, hogy közfeladatot ellátó személy vagy és ezt felfogta-e...amennyiben valamelyik kétséges akkor sima garázdaság lesz a harapásból és bizony kézlegyintéssel elintézik mint az oviban.
  Régebbi munkám során volt anyázásban részem, a svédek fogtak rám szamurájkardot és sitten kefélést meg kinyírást is beígértek, de soha nem ragadott el az indulat, szép is lett volna, nekem igazi fegyverem volt.

  Lehet, hogy most 22 évesen nem vagy csak alkalmas erre a munkára és pár év múlva a tűrőképességed egy csoda lesz, de ez a munka jelenleg téged emészt és legjóindulatúbban mondom hagyd a fenébe majd lesz valami más, ez tönkre tesz vagy eljárás indul egyszer ellened. Akkor viszont a főnökeid sem és senki sem áll melléd.
  Az újságba meg nem szabad sosem szerepelni...”
 • 88. CID 2010. május 31. 12:30
  „Már, miért lenne köteles eltűrni, ha szidalmazzák vagy megütik ?
  Te eltűröd ha azt mondja valaki " <moderálva............> senkiházi ganyét" ?”
107 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 ezer méh döngicsél a Bocskai utcában

Közel 50 ezer méh lakik a Bocskai utca sarkán, egy épület üregében, a járda mellett. A forgalmas környéken gyakran kerülgetik az emberek a veszélyes méhrajt. Tovább olvasom