Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ellenőrzik a támogatást

Elkezdődtek az unió környezetvédelmi, állatjóléti és -higiéniai előírásainak való megfeleléshez nyújtott támogatásra 2006-ban benyújtott kérelmekkel kapcsolatos helyszíni ellenőrzések – jelezte az MVH sajtóirodája.
Elkezdődtek az unió környezetvédelmi, állatjóléti és -higiéniai előírásainak való megfeleléshez nyújtott támogatásra 2006-ban benyújtott kérelmekkel kapcsolatos helyszíni ellenőrzések – jelezte az MVH sajtóirodája. Kiderült, hogy a kérelmezők nagy része hiányos információkkal rendelkezik a jogcím feltételrendszerét illetően. A legtöbb gond a támogatás alapját képező állatlétszám megadásával kapcsolatban merült fel. A vonatkozó FVM-rendelet szerint a támogatás alapjául legfeljebb azon állatlétszám szolgálhat, amely a támogatási időszak minden évében a tartási helyen legalább hat hónapig egy időben megtalálható. Tekintettel arra, hogy a nyilvántartás vezetése jogosultsági feltétel, hiánya teljes elutasítást von maga után.

A nyilvántartás alapján az MVH helyszíni ellenőrei felveszik az adatokat. Az állomány-nyilvántartásban szereplő adatokat a kérelmezőnek bizonylatokkal (számlákkal, szállító levelekkel, marhalevelekkel) kell alátámasztania. Amennyiben az ellenőrzésen fény derül arra, hogy a tartási helyen tartott állatlétszám kevesebb a kérelemben feltüntetettnél, vagyis annál, amelyre a kérelmező a tartási kötelezettséget vállalta, az igényelt támogatási összeget csökkentik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy építőmunkás - tizenhat méter magasból zuhant le

A szegedi Budapesti körút egy felállványozott panelházának hatodik emeletéről lezuhant egy munkás… Tovább olvasom