Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ellenőrzik a termelőket

A jogszabályok betartását, az MVH következetesen ellenőrzi – tájékoztatott a hivatal sajtóosztálya. Az utóellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy a kedvezményezettek jelentős hányada nem tesz eleget a szerződés előírásainak.
Négy év alatt közel 6600 pályázó kapott agrár- és vidékfejlesztési célú támogatást. Részükre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) eddig mintegy 105 milliárd forintot át is utalt. A támogatások folyósítása a nyertes pályázókkal kötött támogatási szerződések szerint történik, ezek tartalmazzák azon kötelezettségeket, amelyek a támogatás fejében a kedvezményezettekre hárulnak. A jogszabályok betartását, az MVH következetesen ellenőrzi – tájékoztatott a hivatal sajtóosztálya.

Az utóellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy a kedvezményezettek jelentős hányada nem tesz eleget a szerződés előírásainak. Sokakban nem is tudatosult, hogy a támogatás fejében öt évig folyamatosan fennáll a szerződésben vállaltak teljesítésének ellenőrzéséhez szükséges adatszolgáltatási kötelezettségük. Ezért az MVH a napokban levélben hívja fel az érintett kedvezményezettek figyelmét, hogy a Sapard-, illetve AVOP-támogatással létrehozott projekteket legkevesebb öt évig üzemeltetniük kell, s be kell tartaniuk a pályázatukban vállalt foglalkoztatási, munkahely-teremtési kötelezettségeket.

Ezen túlmenően ugyancsak öt évig tájékoztatási kötelezettségeik is vannak: a projektben bekövetkezett esetleges változásokat, módosítási igényeket írásban kell bejelenteniük az MVH területileg illetékes regionális illetékességű megyei kirendeltségének. Ez utóbbi egyben lehetőséget is biztosít a kedvezményezetteknek arra, hogy szükség esetén, bizonyos feltételek mellett, eltérhessenek a támogatási szerződésben rögzített feltételektől, s kötelezettségeik elmulasztása miatt ne kelljen esetleg visszafizetniük a folyósított támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptembertől drágább lesz a kenyér és a húsféle

Szinte minden drágább lesz szeptembertől. Az alapvető élelmiszerek közül már most többe kerül a… Tovább olvasom