Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ellopták az Anna fürdő antik csapját

A 110 éves, sok pénzért fölújított Anna fürdőt is megtámadták a vandálok: tegnap este kicsavarták a falból és ellopták a díszes, antik rézcsapot.
A tegnap esti zárás előtt – kijátszva a biztonsági szolgálat és a személyzet figyelmét – valaki kicsavarta a falból az antik jellegű, Anna-vizet adó díszcsapot az Anna fürdő termálrészlegének folyosóján. Mielőtt kitépte az illető a díszes, hal formájú rézcsapot, gondosan és szakszerűen elzárta a vizet.

A fürdő munkatársai negyedórával a zárás előtt, vagyis háromnegyed 8-kor még ittak a kút vizéből, ezért úgy gondolják, majdnem biztos, hogy a legutolsó vendégek valamelyike tette zsebre a rézhal-csapot. Enélkül, illetve amíg helyre nem hozzák a falikutat, a vendégek nem ihatják a gyógyító Anna-vizet a fürdőben.

A leggyorsabb megoldás az lenne, ha az antik csapot ugyanolyan észrevétlenül visszahelyezné a „mester" a falba, mint ahogyan kicsavarta – ebben reménykednek a látogatók; a fürdő munkatársai azzal is megelégednének, ha a réz műtárgyat bárhol a fürdő területén „váratlanul" meglelnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiság és empátia

Ezek a hetek sokak számára a döntéskényszer hetei: február közepéig-végéig választani kell a… Tovább olvasom