Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Elmaradott régió

Az SZDSZ két ügyvivője, Sándor Klára és Magyar Bálint sajtótájékoztatót tartott tegnap Szegeden. A volt oktatási miniszter kijelentette: a dél-alföldi régió az Európai Unió egyik legfejletlenebb térsége.
Az SZDSZ két ügyvivője, Sándor Klára és Magyar Bálint sajtótájékoztatót tartott tegnap Szegeden. A volt oktatási miniszter kijelentette: a dél-alföldi régió az Európai Unió egyik legfejletlenebb térsége. – Meglehetősen gyenge a települések közti kommunikáció, a határ menti települések elzártak, az úthálózat minősége gyenge, kevés és aránytalan a hidak elhelyezkedése – sorolta Magyar Bálint. Ezért a Dél-alföldi Regionális Program 200 milliárd forintból próbálja ezeket a hátrányokat csökkenteni. Szeretnék megteremteni továbbá a szegedi egyetemen belül a műszaki képzést.

– Nem a lexikális anyagokat kell sulykolni, gondolkodni kell megtanítani a gyerekeket az iskolában – hangsúlyozta Sándor Klára, aki katasztrofálisnak nevezte, hogy az országban több mint hetven felsőoktatási intézmény működik. Ezen az állapoton is változtatni kell – mondta az SZDSZ ügyvivője, szegedi országgyűlési képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeri és Szokol: nosztalgia zenével és filmmel

A retroőrület hullámait lovagolja meg két szegedi amatőr lemezlovas. Szokol Szilárd és Megyeri Tamás… Tovább olvasom