Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 26°C Még több cikk.

Elmaradt a Szegedi TE bajnokija

A férfi tekecsapat szuperliga második fordulójában a Szegedi TE az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Balogunyomot fogadta volna, ám a vendégek nem érkeztek meg.
A hazai bajnoksággal kapcsolatban az egyik internetes közösségi oldalon komoly viták gerjedtek, amelyek elsősorban a szegedi elnököt, Karsai Ferencet találták meg, és az új rendszert (kétszer hat csapatos csoportok) bírálták elég élesen. Ennek következménye volt, hogy a Balogunyom nem Szegedre jött, hanem Ózdra utazott el egy teljesen más, nem hivatalos sorsolás alapján.

– Elfogadott versenykiírás volt a 12 csapatos, kétszer hat együttes alkotta szuperliga lebonyolításáról – mondta Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke, aki a tekeszövetség egyik alelnöke is.

– Mind a 12 csapat érvényes nevezést adott le, ennek szellemében készült a sorsolás is. Ám augusztusban elkezdődött egy szervezkedés, amelyben a versenykiírást elfogadott klubok több mint fele vissza akarta vonatni ezt a kiírást, és felszólította az elnökséget, hogy készítsen másikat a korábbi rendszerben.

Ezt az elnökség már nem tehette meg, ráadásul egyik csapat sem küldött hivatalos értesítést a szövetségbe, amelyben visszalépést közölt volna. Azzal a kettős céllal változtattunk, hogy egyrészt igazodhassunk majd a nemzetközi versenynaptárhoz, azaz kevesebb forduló legyen, másrészt a bajnokság színvonalát szerettük volna emelni, hiszen így nem dől el a sorozat korán.

Marad izgalom a két hatcsapatos csoport alapszakasza után az alsó- és a felsőházi rájátszásban, hiszen a hat-hat klub szinte azonos pozícióból indul a bajnokság második felében is. A mi részünkről abszolút legitim a történet, és jogilag sem tehetjük meg, hogy változtatunk.

Hozzáteszem, a nemzetközi szövetség ajánlása a bajnoki rendszerre tíz együttesre vonatkozik, nálunk meg tizenkettes a létszám. Ám ezen kívül csak annyi a kötelezettség, hogy 120 dobás, négy szett, szettenként kétszer tizenöt vegyes gurítás és ember ember elleni mérkőzések legyenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaosztó az idegen nyelvű jogi képzésen

Diplomaosztó az idegen nyelvű jogi képzésen
Idén első alkalommal vehették át a Szegedi Tudományegyetem és az Universität Potsdam közös LL.M… Tovább olvasom