Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Elmaradt az egyeztetés a tekés szerződésről

Szeged - Meghiúsult Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Kohári Nándor fideszes képviselő találkozója. Az ifjúsági és sportbizottság elnöke tegnap nem jelent meg a megbeszélt időpontban a szegedi városházán.
A gazdasági alpolgármester, Szentgyörgyi Pál jelenlétünkben szeretett volna pénteken reggel találkozni Kohári Nándorral, az ifjúsági és sportbizottság elnökével. A megbeszélés meghiúsult, mert a fideszes képviselő egy órával a megbeszélt időpont előtt SMS-ben lemondta a találkozót.

Az ÁSZ nem vizsgál

Az Állami Számvevőszéken és az Országos Rendőr-főkapitányságon Kohári Nándor korábban feljelentést tett. Korrupcióval gyanúsította meg a szegedi önkormányzatot a tekés szerződéssel kapcsolatban. Az ÁSZ-nál Lajos Béla közönségkapcsolati osztályvezető elmondta: kapacitás hiányában nem tudnak vizsgálatot indítani a szegedi önkormányzatnál. Az Országos Rendőr-főkapitánysághoz is megérkezett Kohári Nándor levele. Az ORFK sajtóirodája nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy hűtlen kezelés és megvesztegetés tárgyában indított-e nyomozást az ORFK a szegedi önkormányzat ellen. A közgyűlésben kialakult „kormánypárti erkölcsi válság" miatt a Fidesz–KDNP frakciószövetség előterjesztésben kezdeményezte a szegedi közgyűlés feloszlatását, ám ezt az előírt határidő lejárta után tette meg.
A téma a Teke Club Kft. körül kialakult botrány lett volna. Kohári Nándor szerint az önkormányzat idén júliusban Szeged számára hátrányos vagyonátruházási szerződést kötött a Teke Club Kft.-vel, amely a Ferroép Szegedi Tekézők Egyesületét működteti. A közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke állítja: a várost 70 millió forintos kár érte azzal, hogy az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a szerződés módosítással a kft. 87 százalékos tulajdonos lett.

– Kísérletet tettem annak érdekében, hogy az elnök úrral tisztázzam a korrupciógyanúra, a megvesztegetésre, és az önkormányzati vagyon elherdálására vonatkozó állításait, és dokumentumokkal, tényekkel, valamint számokkal bizonyítsam vádaskodásának megalapozatlanságát – mondta Szentgyörgyi Pál alpolgármester.

Kiderült: Kohári Nándor váratlan családi okok miatt mondta le a találkozót. A képviselő hangsúlyozta: nem zárkózik el a találkozótól, sőt azt szeretné, ha az alpolgármester kedden a sportbizottság előtt, széles körű tájékoztatást adna.

– Azt szeretném, ha nyugalom lenne a sport körül. Kezdődjön el egy nyugodt hangvételű párbeszéd. Az a szándékom, hogy induljanak meg a sportberuházások. Természetesen szeretnék találkozni az alpolgármester úrral, nem zárkózom el semmiféle megbeszéléstől – jelentette ki Kohári Nándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Operaház fantomja a szegedi sportcsarnokban

Szeged - Egy csillár, két szerelmes és egy titokzatos harmadik, az Operaház fantomja, aki… Tovább olvasom