Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Elmaradt az érettségi ajándék

Szeged - Mi a közös Juhász Gyula képzőművészeti ihletésű versei, Bálint Sándor emlékezete, illetve a szegedi nagy árvíz históriája között?
A nem épp érettségi feladványra a válasz az, hogy a felsorolt témákat taglaló kiadványokat kaptak ajándékba a maturáló diákok a szegedi önkormányzattól. Az érettségi vizsgákat záró ajándékozás közel évtizedes hagyománya most megtört: hiába készült el időre a Bába és Társa Könyvkiadó legújabb, a Szegedi művészklub évtizedei 1968–2011 című kötete, az nem kerülhetett a frissen maturáltak tarisznyájába.

– Az elmúlt hét évben a Nobel-díjas Kertész Imre Sorstalanság című kötetét, majd szegedi ihletésű könyveket adtunk át a szegedi érettségizőknek. Mindezt Botka Lászlópolgármester a rendelkezésére álló pénzügyi alapból fedezte – mondta Solymos László. A szegedi alpolgármester hozzátette: a mostani közgyűlés 50-ről 10 millió forintra csökkentette a polgármesteri alapot. Ezért idén nem jutott pénz az érettségizők ajándékára.

A legolcsóbb ajándék a könyv – tartja a mondás. Mindehhez Majzik István, a Bába Könyvkiadó vezetője hozzáteszi: minden olvasmányt vásárló az újabb kiadványok megjelenését támogatja. Ez a szegediek könyvkiadójának is nevezett cég esetében különösen fontos, mert nyomott áraikkal is az olvasás népszerűsítését szolgálják. A kiadó gondozza – többek között – az irodalomtörténész professzor, Péter László tanulmányköteteit, vagy lapunk nyugdíjas újságíró munkatársa, Horváth Dezső szociográfiáit, regényeit, cikkgyűjteményeit is. Mindketten támogatásra méltónak tartják a Bába kiadó munkásságát, mert gazdagítja a helyi vonatkozású kiadványok körét.

Olvasóink írták

  • 1. DMagóg 2011. június 22. 10:48
    „Nyilvános bocsánatkérést!
    Felszólítjuk a közgyűlést, nyilvánosan kérjenek bocsánatot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Factory fejleszti a Startlapot

Szeged - A szegedi Factory Creative Studio Kft. integrált kommunikációs ügynökség és… Tovább olvasom