Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Élményfürdős kerestetik Sziksósra

Meghívásos pályázatot ír ki Szeged önkormányzata élményfürdő és szálloda építésére Sziksóstón. A város a befektetőnek bérbe adja a területet, és részt vesz az oda vezető közművek kiépítésében is.
Élményfürdőnek adna helyet Szeged városa Sziksósfürdőn. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szerint nagyon komoly érdeklődők vannak, ezért pénteken kérték a közgyűlés fölhatalmazását, hogy pályázattal választhassák ki a befektetőt. A pályázat meghívásos lesz, tehát a város dönt, ki vesz részt rajta.

A sziksósi meleg vizes élményfürdő évtizedes terv, legutóbb a Lengyel József vezette fürdővállalat készíttetett terveket az előző ciklus idején a kiépítésére. A jelenlegi városvezetés azonban a Ligetfürdőben fejlesztett – háromszázmillió forintos lízing keretében felújították az úszómedencét, élménymedencét építettek.

– Az autópálya megépültével jelentősen javul a város elérhetősége. A város bővülő kulturális kínálata, a termálkincs megalapozottá teszi a helyi turizmus dinamikus fejlődésével kapcsolatos várakozásokat. Az eddig megvalósult élményfürdők, aquaparkok tapasztalatai meggyőzőek, ezért Szeged is lehetőséget biztosít egy szezontól független, fedett élményfürdő megépítésére. Erre legalkalmasabb a kiskundorozsmai Sziksósfürdő területe – indokolja a döntést Szentgyörgyi Pál.

Tény: a fürdő erdősített területen, mesterséges tó mellett, üdülőkkel körbevéve működik. Minőségi szálláshely, étterem azonban nincs a területen. Szentgyörgyi Pál szerint számos hazai és külföldi beruházó cég foglalkozik aquaparkok építésével és üzemeltetésével. A cégek azt igénylik, hogy a beruházáshoz a területet az önkormányzat adja bérbe, és hogy a hiányzó közművek megépítésében részt vállaljon. Ezek a cégek saját beruházásban felépítik az élményfürdőt, a hozzá kapcsolódó szállodát, éttermet, majd a szerződésben rögzített időtartamig üzemeltetik azokat. Utána a létesítmények önkormányzati tulajdonba kerülnek.

A befektetői ajánlatok közül a legkedvezőbbet pályázat útján akarják kiválasztani. Fontos, hogy a beruházáshoz és az üzemeltetéshez a cég ne igényeljen önkormányzati támogatást, a környezeti adottságokhoz igazodjon és a legalacsonyabb értékű infrastrukturális beruházást igényelje az önkormányzattól. Meghívásos pályázatot írnak ki, a Magyarországon már hasonló beruházásokban tapasztalatot szerzett cégekhez juttatják el ajánlatukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő gázolt halálra egy nőt Szegeden

Személyautóval ütközött egy beteget szállító mentőautó, majd elsodort egy gyalogost is, aki életét… Tovább olvasom