Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Elmeszakértők vizsgálják a hármas gyilkosság gyanúsítottját

Gyálarét - A fővárosba szállították a kisfia, az élettársa és a nagymamája meggyilkolásával gyanúsított M. Viktor Gábort. A 22 éves gyálaréti férfit napok óta elmeszakértők vizsgálják.
– Magát a hírt megerősíthetem, jelenleg ennél többet én sem tudok – válaszolta Orosz János szegedi ügyvéd arra a kérdésre, igaz-e, hogy a három gyilkossággal gyanúsított M. Viktor Gábort néhány napja Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították.

A 22 éves, mindhárom ember megölését beismerő gyálaréti férfi elmeállapotát szakértők – pszichológusok és pszichiáterek – vizsgálják. Orosz János, M. Viktor Gábor kirendelt védője alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatokra számít. Szerinte azokat a különös kegyetlenséggel, mondhatni rendkívül brutális módon, ráadásul családtagjai ellen elkövetett bűncselekményeket épelméjű ember nem lett volna képes végrehajtani. Ezért javasolta ő is a férfi elmeszakértői vizsgálatát.

A három gyilkossággal gyanúsított M. Viktor Gábor a bíróságon, amikor előzetes letartóztatásba helyezték Arhív fotó: Miskolczi Róbert
A három gyilkossággal gyanúsított M. Viktor Gábor a bíróságon, amikor előzetes letartóztatásba helyezték Arhív fotó: Miskolczi Róbert

Mint azt korábban megírtuk, M. Viktor Gábor november 12-én baltával agyonverte 23 éves élettársát, V. Katicát, és megfojtotta kilenc hónapos kisfiát, M. Tomit, majd házuk udvarán eltemette őket. A férfi néhány nappal később azt is beismerte, hogy három és fél éve ő verte agyon 74 éves nagymamáját is. Arra eddig semmilyen adat nem utalt, hogy a gyanúsítottnak bűntársa is volt.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, hogy M. Viktor Gábort 10 napja szállították a fővárosba, és az orvosok döntik el, hogy meddig marad. A szóvivő egyúttal megjegyezte, még további szakértői véleményekre is várnak.

– M. Viktor Gábor előzetes letartóztatását a bíróság hatvan nappal meghosszabbította – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs.

Olvasóink írták

  • 2. csonakos 2008. december 23. 07:31
    „Hát ez az! Senki nem veszi észre, ha valaki kettős személyiség. Nehéz eset. Még az elmeszakértőknek is feladja a leckét.”
  • 1. csiza 2008. december 22. 22:02
    „Ettől féltem!De ha mégsem beszámítható akkor hogy ment át a pszichológia teszten,hogy dolgozhatott buszvezetőként?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újgörög és közpolitika a szegedi egyetemen

Szeged - 12 ezer leendő elsőévesnek kínál változatos képzéseket a Szegedi Tudományegyetem a napokban… Tovább olvasom