Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Elmeszelték a szegedi plakátfestőket

Elmeszelték a szegedi plakátfestőket
Rongálás miatt ítélték el Szalai Balázst és Kékesi Márkot, de büntetést nem szabott ki egyelőre a Szegedi Törvényszék. Az ügyvéd fellebbezett, a vádlottak felmentést szeretnének.

Az ítélet szerint bűncselekményt követett el a menekültellenes plakátokat lefestő két szegedi fiatal. Rongálás miatt ítélték el Szalai Balázst és Kékesi Márkot, de büntetést nem szabott ki egyelőre a Szegedi Törvényszék, egy évre próbára bocsátották őket. Az ítéletet az ügyész elfogadta, az ügyvéd fellebbezett. A vádlottak azt szeretnék, ha bűncselekmény hiányában felmentenék őket.

Az utolsó szó jogán mindkét vádlott arról beszélt, hogy az agresszív kormányzati propaganda miatt szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy nem mindenki ért egyet a menekültellenes propagandával. Azt, hogy 2015 nyarán hét ilyen tartalmú óriásplakátot lefestettek, mindketten véleményüket fejezték ki.

A bíró az ítélet indoklásában azt hangsúlyozta, hogy hiába hangsúlyozzák a vádlottak, hogy politikai véleményüket fejtették ki azzal, hogy lefestettek hét óriásplakátot, amelyekkel a kormány 2015 nyarán a menekülteknek üzent, mégis megvalósult a rongálás, hiszen a szakértői vélemény is azt emelte ki, hogy a rongálás megváltoztatta a plakát eredeti tartalmát. Enyhítő körülményként a bíró a vádlottak büntetlen előéletét hozta fel, és azt, hogy egyikőjük sem tagadta a tényállást.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós kiadással ússzák meg a milliós bírságot

Elkerülheti a 300 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot, aki engedélyezteti régi, engedély nélkül fúrt kútját. Ennek költsége 400 ezer és 1 millió forint között változik. A homokháti gazdák szóltak: ezt nem tudják vállalni. Tovább olvasom