Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Elnapolták a tárgyalást a volt börtönőr büntetőperében

Szeged - A várakozással ellentétben tegnap mégsem hirdettek ítéletet F. Roland volt börtönőr büntetőperében. A férfit barátnője megölésével vádolják.
– Nagyon csalódottak vagyunk! Azt hittük, ítéletet hirdet a bíróság. Az talán egy kicsit megnyugtatna bennünket – mondta tegnap Kószó Józsefné a Csongrád Megyei Bíróság folyosóján.

Az asszony a férjével, Kószó Józseffel együtt jelent meg a lányuk, Kószó Katalin meggyilkolása miatt indított büntetőper tegnapi tárgyalásán. Török László, a Szegedi Nyomozó Ügyészség helyettes vezetője Kószó Katalin megölésével a lány volt barátját, F. Rolandot vádolja.

A tárgyalást a Csongrád Megyei Bíróság büntetőtanácsának elnöke, Joó Attila szeptember 25-ére napolta el, akkor már ítéletet is hirdetnek. Eredetileg tegnap hoztak volna ítéletet, de a vádlott elmeállapotával kapcsolatos kiegészítő igazságügyi szakértői vélemény az egyik szakértő betegsége miatt csak szerdára készült el. A kiegészítő véleményre azért volt szükség, mert ellentmondás volt a kirendelt és a Bene Zoltán szegedi védőügyvéd által felkért szakértői intézetek álláspontja között. Az előbbi F. Rolandnál enyhe, az utóbbi súlyos fokú korlátozottságot állapított meg. Az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézetének szakértői kiegészítő véleményükben fenntartották korábbi álláspontjukat, azaz szerintük a vádlottnál megállapíthatók ugyan személyiségzavarra utaló személyiségjegyek, de ezek nem érik el a büntetőjogban rögzített betegségszintet.

A vádlottat láncon vezették elő a tárgyalásra. Fotó: Miskolczi Róbert
A vádlottat láncon vezették elő a tárgyalásra. Fotó: Miskolczi Róbert

– Annyival tartozunk a lányunknak, hogy minden tárgyalásra eljövünk. Katit mindenki nagyon szerette. Sírját mindig friss virágok borítják. Rajtunk, családtagokon kívül a barátai és a munkatársai is rendszeresen visznek virágot a gyálaréti temetőbe. Súlyos ítéletre számítunk. Remélem, húsz évet kap! – mondta Kószó József, aki, akárcsak a felesége, a könnyeit törölgette.

A vád szerint a 28 éves F. Roland tavaly augusztus 6-án 35 késszúrással végzett a barátnőjével, majd elmenekült. A rendőrség öt nappal később Csongrádon fogta el. A férfi az első pillanattól azt állítja, hogy nem tudja, mi történt, ugyanakkor bűnösnek mondta magát.

Olvasóink írták

 • 5. kíváncsi 2008. június 24. 05:29
  „Milyen magyarázat lenne elfogadható egy brutális gyilkosságra?”
 • 4. thabita 2008. június 22. 10:02
  „A párom régi osztálytársa volt. Azt mondta, hogy nem volt Roland soha agrasszív, sőt, csendes gyerek volt középiskolában. Nem értem, mi történhetett. Szomorú nagyon ez az egész história. Biztosan van magyarázat a tettére.”
 • 3. gyalogkakukk 2008. június 20. 08:13
  „A szülőknek szerintem is igazuk van! Borzasztó lehet!!!”
 • 2. Fehér 2008. június 20. 07:38
  „Nekem is van 3 gyermekem , de azt amit azok a szülük élnek át aki ilyen körülmények közt veszti el gyermekét soha de soha nem fogjuk átérezni /remélem/ csak együtt érezni tudunk velük. Akár mennyire is ítélik ezt az állatott soha nem mulik a fájdalom,csak enyhülni fogy talán, és a megnyugvás?????”
 • 1. juda28 2008. június 20. 07:13
  „Olvastam a szomorú hírt, és nagyon is egyet értek a szülőkkel én is szülő vagyok és meg értem és átérzem azt a fájdalmat amit ők éreznek.De abban pedig nagyon is biztos vagyok , hogy a bíróság olyan itéletetthoz amit a gyilkos meg érdemel,és így egy kicsit a szülők is "megnyugodnak".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritka, mint a kanalasgém

Szeged - Első, fél kilométeres repülőútjának végén landolt egy ifjú fehér-tói kanalasgém. Tovább olvasom