Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Elnapolták Vass Imre kölcsönügyét

Elnapolták tegnap a megyei bíróságon Vass Imre kölcsöntartozási ügyének „második felvonását", mert nem tisztázott: ki is az alperes. A Rádió Plusz ügyvezetője a pénteki határozatnak megfelelően megfizeti Csapó Balázsnak tartozása nagyobb részét.
Tegnap délután tartották Vass Imrének, a Rádió Plusz ügyvezetőjének kölcsöntartozási ügyében a második eljárás tárgyalását a Csongrád Megyei Bíróságon. Mint lapunkban megírtuk, Vass Imre cégének, a FeS-Média Kft.-nek a Juventus rádió helyi leányvállalatának megvásárlására adott kölcsön Csapó Balázs, városi érdekvédelmi megbízott tízmillió forintot 2004 elején. A rádió vezetője nem fizette vissza a két éve felvett kölcsönt – emiatt indult az egyik eljárás a Csongrád Megyei Bíróságon. Pénteki ítéletében a bíróság arra kötelezte az ügyvezetőt, hogy tizenöt napon belül egyenlítse ki tartozását – a többmilliós kamattal és perköltséggel együtt.

A másik eljárás azt vizsgálja: mikor és mennyit kell visszafizetnie Vassnak a Csapótól a rádió működtetésére később kölcsönadott hatmillió forintból. A tárgyalás után mindkét fél elmondta: az ügy megrekedt az alperes kilétének tisztázásánál. Vass elismeri, hogy Csapó hatmilliót adott, de azt cége kapta, nem ő – így az alperes szerinte a FeS-Média Kft. Mivel a kérdés az első tárgyaláson nem tisztázódott, az ügyet a bíróság elnapolta. Ha a testület úgy dönt, hogy a cég kapta a kölcsönt, új eljárást kell lefolytatni, Csapóék keresetében ugyanis Vass Imre szerepel alperesként.

Az ügyvezető hangsúlyozta: a kölcsöntartozás pénteken megítélt nagyobb részére már megvan a fedezete, így határidőre teljesíteni tudja a tízmillió forint és kamatai kifizetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sándor Klára és a pult

Sándor Klára, az SZDSZ–MSZP szegedi jelöltje a Klauzál téren és a mórahalmi vásárban… Tovább olvasom