Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Elnök marad Géczi – elnök lett Lázár is

Összesen tizenkét parlamenti bizottságban fog dolgozni a tizennégy Csongrád megyei országgyűlési képviselő. Kettejüket – Géczi József Alajost és Bedő Tamást – két grémiumba is beválasztották. Bizottsági elnök lett a fideszes Lázár János, ugyanakkor nem jutott megyénkbeli a pénzügyi és az egészségügyi bizottságba sem.
A csongrádi és kisteleki térség országgyűlési képviselőjét, a fideszes Vincze Lászlót a 19 tagú kulturális és sajtóbizottságba jelölték és választották be. Az MSZP listájáról bejutott Bedő Tamás a 22 fős mezőgazdasági, valamint a 19 fős környezetvédelmi bizottság tagja lett. A kisteleki Nagy Sándor a Fidesz-MPSZ listájáról jutott be a parlamentbe, a 19 tagú sport- és turisztikai bizottságban kap feladatot. Szirbik Imrét (MSZP) a 20 fős európai ügyek bizottságába választották be. A Fidesz-MPSZ listájáról bejutott szentesi honatya, Farkas Sándor a 19 főből álló környezetvédelmi bizottság tagja lett. Korábban két cikluson át a mezőgazdasági bizottságban tevékenykedett.

A Fidesz-MPSZ megyei elnöke, a vásárhelyi Lázár János a 17 tagú honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke lett. A Vásárhelyhez kötődő, listán bejutott Kispál Ferenc (Fidesz-MPSZ) a mezőgazdasági bizottságba került, vagyis a szakterületén tevékenykedhet. A nagyobbik ellenzéki párt országos listájáról bejutott Nógrádi Zoltán az európai ügyek bizottságában fog dolgozni. Ahogyan a szegedi Botka László (MSZP) is: a szegedi polgármester ugyanennek a grémiumnak volt tagja az előző négy évben.

Ujhelyi István (MSZP) a 29 fős ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja lett – bár lehet, a kormányba is bekerül. A 23 tagú oktatási és tudományos bizottság egyik alelnökévé Sándor Klárát (SZDSZ) választotta a parlament. Az MSZP megyei listájáról bejutott Kozma József, a 20 tagból álló külügyi bizottság alelnöke. Géczi József Alajos (MSZP) pedig tovább vezetheti a tízfős mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságot, emellett tagja lett a 11 fős nemzetbiztonsági bizottságnak is. A makói Buzás Péter (MSZP) a 29 főből álló önkormányzati és területfejlesztési bizottság tagja lett: oda került, ahová tervezte.

A legerősebb megyei „lobbi" – Botka, Nógrádi, Szirbik révén – az európai ügyek bizottságában alakult ki. Ugyanakkor nem került Csongrád megyei politikus az emberi jogi, a foglalkoztatási és munkaügyi, az egészségügyi, az alkotmányügyi, a gazdasági és informatika, valamint a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki ügyekkel foglalkozó grémiumokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisan vádolják Szegedet hadisírok rombolásával

Szegedi és Bács-Kiskun megyei temetőkben orosz hadisírokat számolnak fel – egy moszkvai lap… Tovább olvasom