Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Előbb tölgyfa, majd juharág fenyegette a szegedi taxist

Szeged - A Székely sori baleset miatt ügyvédhez fordult a taxis, akinek autóját totálkárosra törte egy tölgyfa. A férfi kedden néhány perccel azelőtt lépett ki ügyvédje Roosevelt téri irodájából, mielőtt a téren lezuhant egy juharág.
A Roosevelt téren tartózkodott kedden az a taxis, akinek autójára május közepén a Székely soron egy tölgyfa zuhant. Borcsiczky László és élettársa, Szirányi Veronika nem sokkal azelőtt hagyta el a teret, mielőtt egy hárommázsás juharfaág a Roosevelt téri halászcsárda teraszára zuhant. Korábban megírtuk: Veronika unokaöccse volt az a fiatalember, akit megölt egy lezuhanó faág 2003-ban Siófokon.

A Székely soron történt súlyos baleset után a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. harminc táblát helyezett ki négy szegedi helyszínen ezzel a szöveggel: „Viharos szél esetén a fa alatt tartózkodni életveszélyes".

A harminc tábla körülbelül háromszáz fára vonatkozik. – Eddig is igyekeztünk a szakmailag indokolt, elvárható gondossággal végezni feladatainkat, de az utóbbi időben történt balesetek miatt tovább szigorítottunk az ellenőrzésen, elsősorban a megelőzésre koncentrálva.

Megerősített állománnyal folytatjuk a fanyesési, fakivágási programot, melynek eredményeként a potenciális veszélyt jelentő fák elkorhadt, száraz ágainak eltávolítására vagy szükség esetén a fa kivágására is sor kerülhet – mondta Szabó Ferenc, a környezetgazdálkodási kft. ügyvezetője. A cég azt ígérte: fokozottan vizsgálják azokat a fákat, amelyek ránézésre ugyan egészségesek, de öregek, vagy forgalmas közterületen állnak. Ezeket ha indokolt, ultrahangos műszerrel is tudják ellenőrizni. Szabó Ferenc közölte: szeptemberre kidolgoznak egy átfogó szakmai programot, a részletekről később tájékoztatnak. A kft. munkatársai a következő napokban kezdik a munkát a Korányi fasor és a Móra park fáin. A Korányi fasor védett, így jegyzői engedély szükséges ahhoz, hogy hozzányúljanak a fákhoz.

Szirányi Veronika és Borcsiczky László: nincs fafóbiájuk. Fotó: Karnok Csaba
Szirányi Veronika és Borcsiczky László: nincs fafóbiájuk.
Fotó: Karnok Csaba

Borcsiczky László balesete után a kft. kártérítést ígért. Szabó Ferenc tájékoztatása szerint felvették a kapcsolatot a férfival, és kifizetik a jogos kárigényt – de ennek az ügyintézési ideje még egy-két hónap.

Borcsiczky László viszont ezt lassúnak tartja – dolgozni a baleset óta nem tud, bevétele nincs, a totálkárosra tört autó részleteit azonban még mindig fizeti. Szerinte a kft. kezdeti segíteni akarása mára eltűnt. A taxis ügyvédhez fordult. A jogász levelet írt a környezetgazdálkodásnak, amelyben kéri: a cég segélyként fizessen előleget a várható kártérítési összegből. Borcsiczky és élettársa kedden délután kereste fel az ügyvédet, és néhány perccel az előtt léptek ki a Roosevelt téri épületből, amikor a juharfa ága megadta magát. Veronika egyébként ebben semmi félelmetest nem talál, szerinte egyszerűen sok a korhadt fa a városban.

– A Roosevelt téri ezüstjuhar belül elkorhadt, ezért akár a szivacs, szívta magába a vizet – magyarázta Gila Csaba, a közterület-fenntartási divízió vezetőhelyettese. A lehasadt ággal a fa egyensúlya megbomlott, ezért a kft. munkatársai kivágták. Átvizsgálták a többi juhart is, egyet „lekönnyítettek", a többit rendben találták.

Frank Sándor, az étterem tulajdonosa azt mondta: a kft. gyorsan dolgozott, ezért szerda délben már fogadhatták a vendégeket. Szerdán azt írtuk: a halászcsárda korábban kérte a kft.-t, hogy ellenőrizze a környék fáit. Frank Sándor tegnap helyesbített: csak szóban jelezték, de írásban nem kérték a vizsgálatot.

Olvasóink írták

 • 15. Ukuku 2008. június 15. 00:02
  „Én múlkor majdnem azon a vonaton ültem, amelyikbe Cegléden belevágódott egy leszakadó felsővezeték, de az eggyel korábbit értem el. Ilyen a sors keze.”
 • 14. re:mv 2008. június 14. 10:59
  „mv, te mekkora egy paraszt vagy, még olvasni se tudsz!
  de ha te a sörözésed mérsékletéből fizeted a gyerek edzőtáborát... gratulálok, kedves minta apuka bácsi!”
 • 13. mv 2008. június 12. 23:56
  „VM

  Mi a faszt sírsz? Más is megoldja a gyereke edzőtáborát.
  Napi 1 sörrel kevesebbet igyál és mindjárt futja”
 • 12. CsImre 2008. június 12. 23:45
  „Érdekes, nekem is egyből a fák bosszúja jutott eszembe. Valaki rossz fát tett a tűzre :))”
 • 11. Baba__dyna 2008. június 12. 23:03
  „A ligetben azóta nagy favágási programba kezdtek, a baj csak az, hogy a kivágott, feldarabolt törzseket mindenfelé otthagyták, van amelyikbe már méhek költöztek... jó lenne, ha erre is adnának.”
 • 10. VM 2008. június 12. 19:48
  „Ful, a következő cikk: egy szegedi családapa edzőtáborba viszi gyermekét, és felháborodik azon, hogy 170 ezret költ egy képviselő meccs jegyekre. :)) Komolyan mondom, tiszta vicc ez a média... :D Ezen már csak nevetni lehet... :D
  De tényleg cikkezhetnének arról is, hogy mennyit kell dolgozni bizonyos szolgáltatások elérése érdekében (lásd: gyermeked edzőtábora). Szerintem biztosan többen olvasnák... :)”
 • 9. Ful 2008. június 12. 19:29
  „Atyám! De állat vagyok!
  Most biztos róluk is lesz cikk....
  Ne haragudjatok!!!”
 • 8. Ful 2008. június 12. 19:28
  „Új médiasztárunk lesz, ha ez így megy tovább!
  Kezd a történet egy kicsit mehmedkarcsis lenni...”
 • 7. soksoksok 2008. június 12. 16:28
  „Na jó, ez már tényleg túlzás... Mindenből cikket írni... Vannak kicsit fontosabb dolgok is a nagy világban, minthogy épp kilépett az ajtón, és huhh, majdnem ráesett megint a fa. Sajnálatos, jobbulást neki, de nem kellene ennyire felfújni. Szerintem...”
 • 6. catroot 2008. június 12. 10:04
  „2. banyek, pont ezt akartam írni! :D lehet megfilmesítik majd!”
 • 5. ankusz 2008. június 12. 10:01
  „Ez szar ügy,biztos elkövettek egyszer valami rosszat és most a természet bosszút áll!!!!.....:-D”
 • 4. Balogh Gábor 2008. június 12. 09:00
  „Ez tényleg több , mint gyanús ! De legalábbis félelmetes !!!
  bégé”
 • 3. babona? 2008. június 12. 08:47
  „ennyi fa után nem a nőt kellene kerülni? vonza a fákat....”
 • 2. dereng 2008. június 12. 07:52
  „Akár a Végső állomás c. filmben, itt még lesz valami... készüljetek”
 • 1. Fa 2008. június 12. 07:48
  „Akkor valami nagy bűnt követett a fák ellen, ha ennyire haragszanak rá. Reszkess taxis, a bosszú utolér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkerültek az alsóvárosi Búza-apó szobor vízköpői

Szeged - A fecskealakú alkotásokat a tolvajok egy közeli fémkereskedőnél akarták elpasszolni, de… Tovább olvasom