Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Előkelő helyen az SZTE BTK a HVG felsőoktatási rangsorában

Az ország harmadik legjobb kara az SZTE Bölcsészettudományi Kar, és a legjobb bölcsészkar az országban az oktatói kiválóság alapján - egyben a szegedi egyetem legjobb kara is az összesített rangsorban.
Megőrizte első helyét az ELTE azon a felsőoktatási ranglistán, melyet a HVG közölt 2018-as Diploma számában. Az összetett képzési rangsorban az ELTE után az SZTE, majd a PPKE következik.

A rangsor felállításakor két szempontot vettek figyelembe. Első ízben az oktatói kiválóságot vizsgálták, melynek irányadói az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók száma, a tudományos fokozattal rendkelő oktatók száma, a tudományos fokozattal rendkező oktatók aránya, valamint az MTA címmel rendelkező oktatók aránya voltak. Ezen adatok alapján az oktatói kiválóság rangsorának első három helye megegyezik az összesített rangsorral: ELTE, SZTE, PPKE.

A rangsor felállításának másik mérőszáma a hallgatói kiválóság volt. Ezt az elsőhelyes jelentkezés, a felvettek pontátlaga, a nyelvvizsgával rendelkezők, illetve a középiskolai versenyeredmények alapján határozták meg. Itt a sorrendben ismételtem az első az ELTE, majd ezt a Corvinus és a BME követi, az SZTE itt az ötödik helyet szerezte meg.

A kari szintre lebontott oktatói kiválóság rangsorolásából kiderül, hogy az SZTE BTK a legfelkészültebb bölcsészettudományi kar az országban az oktatók tekintetében, ugyanis ezen a listán a harmadik helyet szerezte meg az ELTE TTK, és a BME TTK után.

A karok szempontjából készült összesített képzési rangsor alapján is nagyon jól áll az SZTE BTK, itt az derül ki, hogy összesítésben a második legjobb bölcsészettudományi kar az országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nálunk még maradnak a felhők - Elevenítsék fel velünk a tegnap legfontosabb eseményeit!

Nálunk még maradnak a felhők - Elevenítsék fel velünk a tegnap legfontosabb eseményeit!
Pénteken keleten marad a felhősebb, borongósabb idő, eleinte délkeleten gyenge havas eső,… Tovább olvasom