Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Előkerült egy véres nadrág

A Csongrád megyei főügyész és a rendőrség váratlanul ismét kihallgatta K. Andrást. A 15 éves makói fiú éppen egy hónapja ismerte be, hogy ő gyújtotta fel a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát. A döbbenetes bűncselekmény nyomozását tegnap befejezték.
K. Andrást a kihallgatás után rendőrautóval szállították vissza a börtönbe Fotó: Karnok Csaba
A Csongrád Megyei Főügyészség vezetője, Lőrinczy György főügyész és Keserű Géza alezredes, a megyei főkapitányság kiemelt főnyomozója tegnap váratlanul ismét kihallgatta a Pénzes Henrietta felgyújtásával (megölésével), megerőszakolásával és kirablásával gyanúsított K. Andrást. A 15 éves makói fiú egy hónapja, október 18-án ismerte be, hogy július 20-án Makótól néhány kilométerre, a királyhegyesi úton ő locsolta le benzinnel és gyújtotta fel Pénzes Henriettát. K. András akkor részletes vallomásában azt állította, csak rá akart ijeszteni a lányra, azonban a benzingőz véletlenül berobbant öngyújtója szikrájától, azért gyulladt meg áldozatának a haja és a ruhája. Azt viszont tagadta, hogy a 18 éves magyarcsanádi lányt megerőszakolta és kirabolta volna.

A főügyész és a főnyomozó a mintegy háromórás kihallgatáson azt a gyanút szerette volna alátámasztani, hogy a fiú nemcsak meggyújtotta, hanem megerőszakolta és ki is rabolta Pénzes Henriettát.

– K. András továbbra is fenntartja, amit korábbi vallomásában mondott: nem erőszakolta meg a lányt, és áldozatát nem rabolta ki – nyilatkozta lapunknak Tombácz Tamás, a fiú kirendelt szegedi ügyvédje. A védő hozzátette, a rendőrség feltételezése szerint K. András a lány mobiltelefonjával és ékszereivel fizetett azért a segédmotorért, amivel a bűncselekmény helyszínén járt, de erre nincs bizonyítéka.

K. András még akkor sem bizonytalanodott el, amikor szembesítették a lány barátjával, a 27 éves makói S. Norberttel, valamint közölték vele, hogy az egyik nadrágján talált vérnyomokról a szakértők megállapították, azok Pénzes Henriettától származnak.

A négy hónapja előzetes letartóztatásban lévő fiú kisebb szóváltásba keveredett S. Norberttal, azt mondta a lány barátjának, hogy „egyszer lekerül a bilincs a kezemről". A véres nadrágról pedig kijelentette: nem is azt viselte a bűncselekmény idején, ugyanis amit akkor hordott, elégette.
A kihallgatás végén Lőrinczy György és Keserű Géza megengedte, hogy a fiú édesanyja, Jucus mama dupla hamburgert hozhasson a fiának, aki letartóztatása óta már húsz kilogrammot hízott. K. Andrást egyébként ezúttal sem a Szegedi Börtön és Fegyház Dorozsmai úti épületében, hanem a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon hallgatták ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illatos tananyag a Fodor Józsefben

Az ötvenéves jubileumára készülő szegedi Fodor József szakközépiskolában az élelmiszeripar szinte… Tovább olvasom