Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Előre szóltak a rendőrök, de a beharangozó ellenére majdnem száz gyorshajtót fogtak

Előre szóltak a rendőrök, de a beharangozó ellenére majdnem száz gyorshajtót fogtakFotó: Karnok CsabaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Szeged - Több mint harminc helyen mérték a rendőrök a sebességet megyeszerte hétfőtől kedd reggelig a Speedmarathon elnevezésű akcióban. Előre szóltak, de volt, akit ez nem érdekelt, ránk viszont cinkosul villogott több autós is.
– Figyelj, Suki villognak ránk ész nélkül! Szerintem jó felé megyünk, de hogy nem találunk gyorshajtót, az majdnem biztos – mondta a mindig optimista fotóriporter kollégám, Karnok Csaba, miközben a Speedmarathon egyik szegedi helyszínére tartottunk kocsival. Igaza lett amúgy, de erről majd kicsit később.
Majdnem százan mentek gyorsan
Összesen 8834 járművet ellenőriztek a megyében a rendőrök 24 óra alatt a Speedmarathon akcióban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden. A műszerek 90 autónál mutatták azt, hogy gyorsabban mennek, mint lehetne. 21 sofőr már a helyszínen kapott valamilyen bírságot vagy figyelmeztetést, a többieknek pedig később postán küldik a fotót, ami alapján fizetniük kell a büntetést.
A Speedmarathon az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezése, és ehhez csatlakozott Magyarország is. Minden évben egyszer összejönnek a sebességmérősök, és egy napon keresztül folyamatosan ellenőriznek. Idén ez hétfő reggeltől kedd reggelig tartott, a megyében összesen 42 helyen.
Az úgynevezett Speedmarathon az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezése és ehhez csatlakozott Magyarország is. Minden évben egyszer összejönnek a sebességmérősök, és egy napon keresztül folyamatosan ellenőriznek. Idén ez hétfő reggeltől kedd reggelig tartott, a megyében több mint harminc helyen.
 
A beharangozó ellenére fogtak pár gyorshajtót. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Az akció vicces különben, például azért, mert előre szólnak, hogy lesz, és azt is megmondják, hogy hol. Sőt, a helyszíneket „megszavaztatják." Ez azt jelenti, hogy ha valaki szívesen látna a háza előtt traffipaxot, vagy tud olyan útszakaszról, ahol sok a gyorshajtó, írhat a rendőröknek. Megvizsgálják, aztán lehet, hogy ott mérnek, meg az is lehet, hogy nem.

És éppen ezért érdekesek az eredmények, vagyis nem az eredmények, mert azok csak később derültek ki, hanem azok az információk, amiket a helyszínen tudtunk meg a rendőröktől.

A Derkovits fasorra hívtak bennünket, Újszegedre, hogy majd ott megnézhetjük, hogy mérnek, és hogy kapják el a gyorshajtókat. A megyei rendőrség közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, hogy a megyében összesen 35 helyen mérik a sebességet, ahogy korábban írtuk, egy teljes napon át. Eddig volt, akit szabálysértést követett el, de volt olyan, aki ellen közigazgatási eljárás indult – tette hozzá Nagy Tiborné alezredes.
 
Galéria kép

A Derkovits fasoron egyébként – legalábbis amíg ott voltunk – nem kaptak el egy gyorshajót sem.
És akkor most visszatérünk Karnok kollégához, aki jogosan hívta fel a figyelmet a villogtatókra, meg arra, hogy igaza lett, és nem találtunk gyorshajtót, amíg ott voltunk.

A kérdést végül Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője válaszolta meg. Azt mondta, hogy ez is egyfajta eredmény, hiszen a Speedmarathon egyik komoly célja a prevenció, a megelőzés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést Szabó Bálint: Áron alul értékesítené Szeged a dorozsmai nagybanit?

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést Szabó Bálint: Áron alul értékesítené Szeged a dorozsmai nagybanit?
Ingatlanmutyit sejt a dorozsmai nagybani piac értékesítése kapcsán Szabó Bálint. A jogász szerint… Tovább olvasom