Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Előre tudják a gabona tárolóhelyét

Az intervenciós felvásárlásra felajánlott, illetve átvett kalászos gabona kellő tárolási lehetőségeinek biztosítása, a felvásárolt áru minőségének és mennyiségének megóvása érdekében nagy kapacitású gabonatárolók hosszabb távú, 2+2 évre szóló szerződéses lekötésére készül a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
Az intervenciós felvásárlásra felajánlott, illetve átvett kalászos gabona kellő tárolási lehetőségeinek biztosítása, a felvásárolt áru minőségének és mennyiségének megóvása érdekében nagy kapacitású gabonatárolók hosszabb távú, 2+2 évre szóló szerződéses lekötésére készül a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Ezzel tehermentesíteni kívánják a piaci szereplők által rövid távra (legfeljebb egy évre) felajánlott tárolókat is – jelezte lapunknak a hivatal sajtóosztálya.

A megfelelő, már meglévő, vagy épülő tárolóval hosszú távon rendelkezni jogosult természetes, vagy jogi személyek, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, ha van a 141/2003. (IX. 9.) kormányrendelet szerinti ügyfél-regisztrációs számuk és az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) közzétett közleményben részletezett egyéb feltételeknek is megfelelnek, kérelmezhetik ilyen szerződés kötését.

A szükséges okmányokkal felszerelt kérelmüket július 30-áig személyesen, vagy postán az MVH intervenciós intézkedések igazgatóságára kell eljuttatniuk. Amennyiben a kérelmüket elfogadják, az MVH kétéves tárolási szerződést köt az érintettekkel, akik a második évben annak két évvel való meghosszabbítását kérhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi városházán nincs felelős?

Kódolva volt, hogy csődhelyzetbe kerül a szegedi rendelőintézet – állítják ellenzéki… Tovább olvasom