Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Előzetesbe került a 10 megvesztegetett röszkei határrendész

A másodfokú bíróság mind a tíz gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte 2017. június 17-ig.
A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta az elsőfokú bíróság azon döntését, melyben elrendelte annak a tíz határrendésznek a házi őrizetét, akiket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe korábban a rendőrség - áll a Szegedi Törvényszék sajtóosztályának közleményében.
 
Az elsőfokú bíróság végzéseivel szemben az ügyész az előzetes letartóztatások elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést.
 
A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa az ügyészi fellebbezést megalapozottnak tartotta és úgy ítélte meg: figyelemmel arra, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a nyomozás befolyásolására törekednének, illetve a szolgálati viszonyban lévő gyanúsítottak újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag az előzetes letartóztatásuk elrendelésével biztosíthatóak.
 
Ezen túlmenően a szolgálati vagy fegyelmi helyzet is csupán a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával tartható fenn, így minderre figyelemmel a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta és a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vesszük elég komolyan a vasúti átjárókat

Nem vesszük elég komolyan a vasúti átjárókat
Június 2-án, a Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Nap (ILCAD) alkalmából már kilencedik alkalommal végzett közös ellenőrzéseket a vasúti átjáróknál a MÁV és a rendőrség. Tovább olvasom